Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows Live Mail, IE, Skype slutar fungera


Thomas64

Rekommendera Poster

Hej!

 

Jag har sedan en tid, uppskattningsvis från början av året, haft problem med mitt windows live mail som stänger ner för att sedan startar upp igen. Detta pågick under några månader så jag besluta mig för att helt enkelt börja om och göra det på en ny SSD disk Samsung 250GB. Jag säkerhets kopiera det jag behövde och installera om allt på den nya disken. Jag hoppades naturligtvis att detta skulle hjälpa om jag nu hade någon gammal skit i den gamla hårddisken (IDE). Tyvärr fortsätter problemen med WLM och nu har även IE och Skype börjat lägga av. Jag har reparerat WE men det hjälper inte.

 

Återkommande pop uper och hela tiden angrepp av pup filer av olika slag.

 

Jag har nollställt BIOS, jag har installerat alla tänkbara uppdateringar från original tillverkare, jag har Panda Antivirus. Jag har kört Anti Malwarebyte i felsäkert läge för hela datorn inkl. externa hårddiskar och resultatet säger att allt är rent.

 

Jag har läst lite om olika typer av pup filer och tydligen kan dom skada både brandväggar och andra system filer. Tydligen har jag något skadat i datorn men vet inte vad. Datorn känns instabil, trög och seg och det tydligen helt i linje med vad pup filer kan orsaka. Jag har även köpt nya RAM minnen för säkerställa att inte något av dom är trasigt.

 

Min dator är från 2008 men jag har uppgraderat den med nytt grafikkort, nya RAM minnen, ny SSD disk. Normalt är den både snabb och fungerar perfekt.

 

Hoppas det finns några tips på vad jag kan göra eller vad som behöver lagas i datorn.

 

Bästa hälsningar

Thomas

Addition.txt

FRST.txt

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 51
  • Skapad
  • Senaste svar

Hej igen,

 

Jag har titta igenom lite andra trådar här på forumet och hittat en del tips på bra program som kanske kan hjälpa mig. Jag har kört dessa program enligt instruktioner från tråden. Bifogar lite rapporter här.

 

En annan fråga, nu när jag kört dessa olika program, hur gör jag med mina externa hårddiskar, en är inte på när jag kört programmen, den andra är på så den har väl blivit scannad hoppas jag.

 

Hoppas på svar och hjälp.

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

Addition.txt

AdwCleanerR0.txt

AdwCleanerS0.txt

ESET.txt

FRST.txt

Rkill.txt

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Jag kan inte se något skadligt eller olämpligt (PUP) i den senaste uppsättningen FRST+Addition.

 

Olämpliga program (PUP) skadar inte Windows-filer, brandväggar mm för i så fall skulle de räknas som skadliga program i stället. Däremot kan de använda internetförbindelsen så att det inte blir så mycket kvar till den önskade användningen eller krascha och då dra med sig webbläsaren etc.

 

I vissa datorer fungerar "Windows Live Mail 2011" bäst och i andra "2012" bäst. Du kanske ska pröva med den andra versionen.

 

Du kan pröva med att återställa inställningarna i Internet Explorer enligt artikeln http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/reset-ie-settings.

 

Du kan köra systemfilsgranskaren för att reparera vissa typer av fel i Windows: http://support.microsoft.com/kb/929833/sv

 

 

 

Återkommande pop uper och hela tiden angrepp av pup filer av olika slag.

Du får bifoga skärdumpar på popuperna och visa med logg eller liknande vad du menar med angrepp av PUP-filer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia,

 

Stort tack för ditt svar.

 

Jag tror precis som du att datorn är helt "ren" nu, har kört alla program igen och inget skadligt eller andra hot har registreras. Jag har även återställt IE och kört systemgranskaren och det visar heller inga fel.

 

Vad som återstår nu är varför min live mail stängs ner och startar upp igen, det gjorde det precis nu för en stund sedan. Jag kör 2012 så då kanske jag skall prova med 2011 i stället då. Hur tycker du att jag skall gå till väga i så fall så det blir rätt? Skall jag först säkerhets kopiera alla kontakter, mail osv och sedan ta bort helt för att sedan installera om vers.2011?

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej igen Cecilia,

 

Det slog mig, tänk om jag installerat WLM 32bit när jag har 64bit på mitt windows 7? Hur kan man kolla det?

 

Om jag skall ta bort WLM helt innan jag installerar om 2011, finns det något bra tips på hur man får bort allt i så fall. Har läst att det kan vara lite stökigt.

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Thomas!

 

Jag tror att WLM alltid är 32-bitars eftersom det knappast har nytta av mer RAM-minne är 4 GB, alternativt att den anpassar sig under installationen för det finns bara en installationsfil oavsett om man har 32- eller 64-bitars Windows.

 

Export och import av mejl mm: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-live/mail-import-backup-restore

 

Windows Essentials 2011: http://www.microsoft.com/sv-SE/download/details.aspx?id=29219

 

Efter avinstallation av Essentials 2012 (Mail, Fotogalleri, Moviemaker mm) på vanligt sätt i Kontrollpanelen är det bäst att ta bort följande mappar så inget av det ligger kvar och kan störa 2011:

C:\Program (x86)\Windows Live

C:\Program (x86)\Common Files\Windows Live

c:\Användare\<anv.namn>\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack Cecilia!

 

Då skall jag ta detta i kväll så får vi se. Det var bra det där med mappar som kan ligga o störa, dom tar jag bort så allt skall vara borta innan vers. 2011.

 

Då håller jag tummarna sedan så får vi se, jag lovar att återkomma om det funkar, men får väl ge det en dag eller två innan man vågar tro.

 

Trevlig kväll!

Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Go kväll Cecilia,

 

Jag kom inte så långt med att börja med datorn förrän nästa bakslag. Nu stängde skype ner helt plötsligt, WLM stänger ner på löpande band men på WLM hade vi en teori om att kanske 2011 versionen kanske kunde fungera bättre. Att nu skype lägger av helt plötsligt är tyvärr tecken på att jag fortfarande får precis samma fel som jag haft hela tiden. IE har visserligen inte lagt av ännu men det kommer det också om mönstret skall vara det samma. Efter alla program i dag som jag kört och "rena" resultat, ny hårddisk SSD, nya ram minnen och nytt installerat windows 7, vad tusan är det jag har?? Att WLM lägger av och startar om det har det gjort sedan början av året och på ide disk men nu efter all ny installation, precis samma fel, jag blir helt tom i huvudet. Det måste hänga ihop på någotvis, skype, IE och WLM. Det blir förmodligen ingen skillnad om jag kör 2011, det tror inte jag. det känns som om det är något som påverkar något och får skype, WLM, IE att stänga ner. Men vad??

 

Finns det något program jag kan köra så du får se felloggar, det vore bra om man kunde se vad det är exakt som gör att det stänger.

 

Tidigare fick jag fel att IE stängts efter ett skadligt program eller tillägg och detta är ju faktiskt helt rätt, jag hade sådana program i datorn som jag fick bort i dag. Men varför fortsätter skype att stänga ner?

 

Hoppas du har något bra tips, jag kör vilket program som helst bara jag får ordning på datorn.

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

God natt/morgon!

 

Står en del om krascher i slutet av Addition.txt:

 

Error: (05/19/2014 09:56:43 PM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
Description: Felet uppstod i programmet med namn: wlmail.exe, version 16.4.3528.331, tidsstämpel 0x533a3fce
, felet uppstod i modulen med namn: unknown, version 0.0.0.0, tidsstämpel 0x00000000
Undantagskod: 0xc0000005
Felförskjutning: 0x6ed90000
Process-ID: 0x%9
Programmets starttid: 0xwlmail.exe0
Sökväg till program: wlmail.exe1
Sökväg till modul: wlmail.exe2
Rapport-ID: wlmail.exe3
 

Error: (05/19/2014 04:59:44 PM) (Source: Application Hang) (EventID: 1002) (User: )
Description: Programmet wlmail.exe, version 16.4.3528.331, avslutades eftersom det slutade att samverka med Windows. Ytterligare information kan finnas i problemhistoriken på kontrollpanelen för Åtgärdscentret och lösningar.
 

Error: (05/20/2014 08:04:59 AM) (Source: Microsoft-Windows-WHEA-Logger) (EventID: 18) (User: NT instans)
Description: Ett allvarligt maskinvarufel har inträffat.
Rapporterat av komponent: Processorkärna
Felkälla: 3
Feltyp: 9
Processor-ID: 0
Ytterligare information finns i den här postens detaljvy.
 

Det sista tycker jag låter väldigt allvarligt.

Om du kollar i loggboken (Kontrollpanelen - Administrationsverktyg) kanske du kan hitta det felet och se mer information, t ex vad felkälla 3 och feltyp 9 betyder.

https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/3567.event-id-18-microsoft-windows-whea-logger.aspx listar många möjliga orsaker till det felet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

God morgon Cecilia,

 

Herre gud, när får du sova stackare! Stort tack för din support!

 

Jag har också sett detta felmeddelande och det verkar oroande, därför gick jag o köpte nya RAM minnen som det då har visat sig inte berodde på eftersom felen består. Jag känner nu att jag bara vill hitta vart felet är, har suttit i veckor nu efter alla ominstallationer och uppdateringar. Om det skulle vara ett fel i själva processor kärnan skulle kunna förklara allt på något vis, felen började så tidigt i år och även efter allt arbete med att få datorn att fungera som den skall så hjälper inget. BIOS är återställt, fläktar fungerar, allt uppdaterat så varför inte, måste nästan vara en hårdvara, datorn har ju fått alla förutsättningar att fungera som den skall.

 

Finns det någon bra test för att kolla processor kärnan, jag har kört en del program och dom säger ju att inga fel förkommer. Vore intressant att få testa processorn och se, bara den typ.

 

Sov ut, ta en kopp kaffe o svara gärna när du får möjlighet.

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Thomas!

 

Hade lite svårt att sova bara. Kolla om du hittar igen felet i Loggboken så kan det nog bli lite mer information att utgå från.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej hej Cecilia,

 

Då var du igång igen med andra ord o ingen är gladare än jag o alla andra här på forumet antar jag.

 

Jag har talat med affären där jag köpt datorn (Inet Data), mycket duktiga killar där måste jag säga. Dom kunde inte tro att det skulle vara något processor fel för då skulle datorn ha mycket större problem, jag har ju inte haft någon blå skärm eller andra fel typ låser sig. Den funkar helt normalt MEN programmen stänger och startar om o då framför allt WLM.

 

Jag vet inte riktigt hur jag skall tolka informationen i loggen så jag kopiera lite mer information kring dom mer frekventa felen som dyker upp. Inet data supporten hade en fundering om det kan vara själva programmen eller det som skall starta upp programmen som har något fel, det hade varit enkelt o lämna datorn till dom men jag kan inte vara utan den med tanke på att man arbetar i den o sköter andra saker i datorn varje dag. Nu har det också blivit en sport utav det här, detta skall jag lösa på ett eller annat sätt.

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

DLL varning.txt

WHEA fel.txt

wlmail.exe error.txt

WMI error.txt

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

Nivå    Datum och tid    Källa    Händelse-ID    Aktivitetskategori

Fel    2014-05-21 12:10:44    Microsoft-Windows-WHEA-Logger    18    Ingen    "Ett allvarligt maskinvarufel har inträffat.

 

Rapporterat av komponent: Processorkärna

Felkälla: Datorkontrollundantag

Feltyp: Cachehierarkifel

Processor-ID: 0

 

Ytterligare information finns i den här postens detaljvy."

Finns det något mer information i detaljvyn?

 

Tråden http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/66aabf67-1bcb-47d2-8490-5fbb402c7cc3/event-18-error-whealogger handlar om samma fel. Mycket av vad som föreslås där har du redan prövat men det finns lite kvar.

 

Några andra trådar om samma fel, men jag har inte kollat vad som föreslås där:

http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/145870-never-ending-bsod.html

https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-Edge-S-series/Thinkpad-E330-Cache-Hierarchy-Error/td-p/921057

https://forums.station.sony.com/landmark/?threads/stop-code-124-bsod.7329/

http://www.pchelpforum.com/threads/bsod-cant-figure-the-cause.97765/page-2

http://www.overclock.net/t/1057560/amd-cache-hierarchy-error

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia,

 

Denna information finns ytterligare till felet som uppstår. Annars fortsätter datorn som vanligt att stänga ner WLM, IE, Skype mm. för att starta om allt. Mellan detta fungerar den perfekt, det känns inte som om det kan vara några fel på komponenter om det trots allt funkar mellan varven, eller... :unsure:

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

18.txt

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

God morgon Cecilia,

 

Det var synd att det inte sa något. Det var den information som fanns under fliken info. Jag har tittat igenom länkarna som du snällt skickade. Det var väl inget heller som jag kände att det gav nytt bränsle att arbeta vidare med.

 

Kan jag ha uppdaterat fel uppdateringar till BIOS? Det är ju inte helt enkelt att hitta exakt rätt drivrutin, det är så mycket siffror och tecken för varje rutin. Hur hittar man hyffsat enkelt vad man har för moderkort vilka komponenter, och vilka drivrutiner är det man skall uppdatera så man får hela moderkortet uppdaterat?

Kan jag/skall jag nollställa BIOS först innan man uppdaterar, inget som går förlorat i datorn om man gör det?

 

Ha det gott i det vackra vädret!

Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia,

 

Som du förstår sitter jag med datorn hela tiden för att kunna lösa mina problem. Jag har laddat ner @BIOS från Gigabyte och kört alla uppdateringar för BIOS, jag har även laddat ner EasyTunes 6 från Gigabyte och kört även detta program med alla uppdateringar. Panda har varit stängt under dessa laddningar och omstarter förstås. Vad som inte har kunna installeras är GBB36X Raid Device is not found? Vad är detta, är det något viktigt som måste installeras, kan mina fel bero på detta? Om så är fallet, hur gör jag för att det skall lyckas att installera?

 

Ha det gott Cecilia!

Thomas

 

 

God morgon Cecilia,

 

Det var synd att det inte sa något. Det var den information som fanns under fliken info. Jag har tittat igenom länkarna som du snällt skickade. Det var väl inget heller som jag kände att det gav nytt bränsle att arbeta vidare med.

 

Kan jag ha uppdaterat fel uppdateringar till BIOS? Det är ju inte helt enkelt att hitta exakt rätt drivrutin, det är så mycket siffror och tecken för varje rutin. Hur hittar man hyffsat enkelt vad man har för moderkort vilka komponenter, och vilka drivrutiner är det man skall uppdatera så man får hela moderkortet uppdaterat?

Kan jag/skall jag nollställa BIOS först innan man uppdaterar, inget som går förlorat i datorn om man gör det?

 

Ha det gott i det vackra vädret!

Thomas

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du koll på temperaturerna i datorn?

 

Är du säker på att default-inställningarna i BIOS passar minnena, t ex när det gäller spänningsnivåer?

 

Har du tillräckligt kraftfullt nätaggregat för datorn?

Nätaggregat har en tendens att orka mindre med åren även om det brukar visa sig på andra sätt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia,

 

Stort tack för ditt svar. Temperatur i datorn hmm det vet jag faktiskt inte hur man kollar. Fläktarna till mina RAM minnen börja ge upp så dom har jag tagit bort. Dom andra fläktarna 2 st på chassit och fläkten på processorn snurrar. Det gjorde jag för ganska länge sedan, tror någon gång under hösten förra året. Jag ventilera den frågan med Inet Data och dom trodde inte att det berodde på det, men vem vet?? det kanske bidrar till att temperaturen i datorn är för hög. Du får gärna berätta hur man kollar temperaturen så skall jag göra det.

 

Mitt original nätaggregat har jag bytt, det gamla sluta att fungera. det nya är ett Corsair TX750W. Räcker det?

 

Efter mina uppdateringar i dag via Gigabyte så tycker jag mig få en annan information när WLM slutar fungera, jag bifogar den information som jag fick nu. Vågar man hoppas på att den säger lite mer?

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

 

 

WLM1.txt

WLM2.txt

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En sak till, såg din fråga om default inställningarna i BIOS och om det passar minnena, det vet jag inte. Hur kan man kolla detta, det kollar jag gärna.

 

Sedan var det en sak som inte gick att installera när jag körde Gigabyte uppdateringar och det meddelandet såg u så här: GBB36X Raid Device not found. Vad betyder detta?

 

Ursäkta alla frågor, super tacksam för all hjälp!

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Thomas!

 

1. Temperaturprogram.

Ofta har moderkortstillverkare något program som också kan visa temperaturer. Har du gått igenom Gigabytes program för datorn?

Ofta kan HWMonitor och Speccy användas men man kan inte vara säker på att de visar korrekta värden eftersom man inte hur väl de fungerar med moderkortet, däremot kan de visa temperaturer från andra ställen än moderkort och processor.

 

2. Så vitt jag kan se verkar WLM1.txt och WLM2.txt vara likadana.

Någon installation eller större uppdatering av WLM verkar ha gjorts torsdag klockan 13.17.

Felrapporten för WLM hänvisar till en annan fil för mer detaljer, men jag har inte kunskapen att tolka sådan filer. Kanske att det finns någon som kan göra det i engelska Microsoft Community.

 

3. RAM-minnen

RAM-minnen är specificerade för en viss spänningsnivå, t ex 1,5 V. Du måste leta upp dina RAM-minnen på internet och läsa vad det står om dem.

 

4. RAID

Två eller flera hårddiskar kan vara RAID-kopplade för att antingen bli snabbare eller säkrare, men det brukar inte vara så i vanliga hemdatorer. Alltså normalt att ingen RAID-enhet hittas.

 

5. Nätaggregatet borde räcka till.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia,

 

Hoppas allt är väl.

 

Jag vet inte vad normal värdena är för temperaturer i datorn så jag gjorde några printscreen från Easytune 6. Kanske du kan se om det ser normalt ut. Det måste nästan vara något som händer i datorn och som får program att stängas ner för att sedan starta upp igen o fungera perfekt. Kanske är det temperaturen så det måste till fler fläktar, jag hoppas att vi kanske är problemet i haserna......

 

Med vänlig hälsning/ Thomas

 

Temperatur.docx

Frequency.docx

Grafikkort.docx

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej igen Cecilia,

 

Nu har jag hittat temperaturen för datorn och den visar helt normala temperaturer som:

 

System: 35

System 3: 42

CPU: 38

 

Jag har haft fönstret öppet så jag kunna följa temperaturen under dagen och även när program typ WLM kraschar och startar om. Helt normala temperaturer hela tiden. Då kan jag utesluta temperaturer, fläktar, RAM minnen, nätaggregat, BIOS med uppdateringar, virus, skadliga program. Vad finns det kvar?

 

Ha det fint i solen!

Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Thomas!

 

Har du kollat trådarna jag länkade till tidigare för att se om det finns några tips där?

För jag har nog betat av vad jag kan i ämnet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia,

 

hoppas allt är väl med dig.

 

Jag har fortsatta problem och vi har ju betat av det mesta för att hitta felet. Min sista fundering är om det är så att något kav vara skadat i filer eller system? Jag har kört RegCure och och inget hjälper, finns det lite mer avancerade program som verkligen fungerar och som verkligen försöker laga filer eller system som kan vara skadade. Jag har kört en del i windows också utan framgång. Det är ju det som är så skumt att inget verkar skadat i minnesfunktioner eller system och datorn fungerar perfekt förutom att program kraschar med jämna mellan rum.

 

En annan fundering jag har är att helt enkelt börja om från början, formatera, köpa windows 8, vad tror du om det? Det är ju alltid den sista utposten, men vet jag att det kommer fungera?? Det är ju det som är frågan, det ligger en massa timmar i att göra det. Kan man i så fall ladda ner hela windows dvd:n och bränna en egen innan man formaterar?

 

Må så gott!

Thomas

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...