Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Junkware Removal Tool


Mållgan

Rekommendera Poster

Här finns åsikter om programmet: en som var nöjd:
http://download.cnet.com/Junkware-Removal-Tool/3000-8022_4-75910255.html
en som fick problem:
http://www.howtogeek.com/forum/topic/junkware-removal-tool-look-before-you-load-need-help-plz
och bleepingcomputers beskrivning av programmet:
http://www.bleepingcomputer.com/download/junkware-removal-tool/

Vad jag förstår så gäller det att 1. ladda ner programmet från en betrodd sida och inte via en länk som kan ge en otrevliga fripassagerare på vägen. 2. stänga av sitt antivirusprogram innan man kör det.

 

Cecilia kanske vet mer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är ett bra program om man har fått in så kallade "möjligen oönskade program" (PUP, junk), dvs sånt som brukar slinka med när man installerar många gratisprogram, framför allt i form av tillägg till webbläsare. Men det är ju inte till för att få bort virus eller andra skadliga program.

Jag har ingen större erfarenhet av det utan brukar nöja mig med att låta folk köra AdwCleaner, men en del säkerhetsinriktade forum låter alltid folk rensa med både AdwCleaner och Junkware Removal Tool.

Man ska stänga av alla program, inkl. både antivirusprogram och webbläsare, innan man kör programmet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Även med AdwCleaner är det viktigt att stänga av alla program först.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur uppdateras AdwCleaner? Bör man ladda hem på nytt varje gång Adw ska användas?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kompletterande notering: Jag körde AdwCleaner igår på både min Windows 8.1-dator och min Wndows 7-dator och programmet hittade en hel del på båda datorerna som jag lät programmet ta bort. Detta tycks ha gjort susen, åtminstone hittills på Wndows 8-1-datorn, medan Windows 7-datorn fortfarande är "tveksam". Vid datorns start, när skrivbordet visar sig, hänger sig datorn ibland när jag klickar på exempelvis Windows Live Mail (2011)-symbolen, varvid datorn börjar "jobba" utan slut. Då är det bara att starta om med strömknappen och efter omstart är det helt perfekt. Men så där kan det hålla på och det måste ju bero på någonting.. 

 

AdwCleaner tog som sagt bort en hel del, bl a på Windows 7 datorn programmen "Debut Video Capture Software" och "Freemake Video Converter", vilka jag använt utan problem under minst ett års tid. När jag nu laddade hem dessa gratisprogram igen, signalerade Norton 360 "grönt", d v s att installationsfilerna inte tycks vara infekterade, så jag har nu installerat dessa program. Lärdomen kanske är att man bör gå igenom AdwCleaners skanningsresultat och välja bort de poster som man inte vill ska tas bort.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

AdwCleaner måste laddas ner på nytt för att få den senaste versionen och i år har det uppdaterats ungefär varannan vecka.

 

Man bör gå igenom vad AdwCleaner vill ta bort, liksom med alla andra antivirus- och rensningsprogram, eftersom alla program falsklarmar ibland.

 

Att du har använt gratisprogrammen utan problem innebär inte att de inte har installerat tillägg eller gjort andra förändringar i en webbläsare.

 

Norton måste konfigureras för att hitta PUP/PUM (potentially unwanted programs/modifications, möjligen oönskade program/modifieringar). Sen hittar det förstås inte allt sådant heller. Vill man kolla en installationsfil ordentligt bör man ladda upp den på sidan http://www.virustotal.com för att få den kontrollerad av mer än 40 antivirusprogram och liknande.

 

Debut Video Capture Software och Freemake Video Converter är kända för att skicka med olämpliga tillägg, se längst ner på sidorna http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Debut-Video-Capture.shtml resp.

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Encoders-Converter-DIVX-Related/Freemake-Video-Converter.shtml

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu avinstallerar jag också Malwarebytes PRO på båda datorerna. Detta program klassar bl à några dll-filer som skadliga och efter jag låter programmet ta bort filerna, blir det efter omstart felmeddelande om några saknade dll-fiiler, bl à nengine.dll. Inga sådana filer rapporteras när Malwarebytes Free körs.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"En större genomgång" vore nog önskvärt.

 

För några dagar sedan körde jag AdwCleaner och efter körningen skapades en AdwCleaner-mapp på C-disken, mappen "AdwCleaner", och i den mappen finns en mapp "Quarantine" och i den mappen finns mapparna "Program Files (x86)-Mobigenie" med ett antal filer, bl a vir.filer.

 

Bör jag ta bort hela AdwCleaner-mappen från C-disken? Datorn tycks ju funka bra utan denna Mobigenie-mapps filer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mobigenie är inget man vill ha i datorn. Låt AdwCleaner-mappen vara för tillfället så får den tas bort när jag är klar med datorn.

 

Ladda ner Farbar Recovery Scan Tool (FRST) och spara på skrivbordet.
För 64-bitars Windows: http://download.bleepingcomputer.com/farbar/FRST64.exe
För 32-bitars Windows: http://download.bleepingcomputer.com/farbar/FRST.exe

Starta FRST.
Läs villkoren för programmet.
Klicka på Yes för att acceptera.
Klicka på Scan-knappen.
När det är klart kommer det att ha skapats två loggar FRST.txt och Addition.txt på skrivbordet.
Om du använder en annan webbläsare än Internet Explorer 11, klistra in innehållet i FRST.txt direkt i ditt svar och bifoga Addition.txt.
Om du använder Internet Explorer 11, får du bifoga båda loggarna till ditt svar.
Klicka på Använd fullständig editor för att se hur du bifogar filer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...