Hoppa till innehåll

Foto

problem med gtx 760


  • Vänligen logga in för att kunna svara
11 svar till detta ämne

#1 datanooben

datanooben

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 12 september 2013 klockan 15:55

Jag har nyligen köpt ett nytt grafikkort som heter gtx 760 och det verkar som att det inte funkar med mitt moderkort. (moderkortet är för gammalt) har ni några tips om något moderkort som kan funka?

Helst under 1000kr. mina spec till datorn är här: http://h10025.www1.h...cname=c03169585

Det ända som är annorlunda är att jag har ett annat grafikkort det heter amd radeon 7770 allt annat är rätt där i länken.



#2 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 7 027 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 12 september 2013 klockan 16:18

Hej och välkommen till Eforum.

Nja moderkortet är visserligen inte bland topp, men det har stöd för PCI-E 2.0 och således bör ditt nya grafikkort fungera.

Däremot kan det vara problem med att din dator har för klent nätaggregat det är endast på 300W.

 

För GTX 760 rekommenderas ett nätaggregat på 500W http://www.geforce.c.../specifications

Men det gäller för hela systemet och vad själva kortet drar när det belastas med spel, kan du se här  en bit ned: http://www.tomshardw...04,3542-22.html

 

Visst, det fungerar nog med mindre än 500W, men 300W kanske inte är tillräckligt för att driva allting i din datorlåda.

 

Och ditt gamla grafikkort AMD Radeon 7770 (som du givetvis plockat ur) drar möjligen(?) mindre effekt, fast det rekommenderas också 500W. http://www.amd.com/u...eon-7770.aspx#3

 

Ps. Kontrollera först att du har installerat kortet korrekt nedstoppat i PCI-E kontakten och anslutit dom två PCI-E 12V-strömkontakterna från nätaggregatet bak eller ovanpå grafikkortet.

 

Mvh



#3 datanooben

datanooben

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 12 september 2013 klockan 17:32

Sorry jag glömde att jag har ett nytt nätagg på 550W också :D

 

 

Nu har jag ju varit hos en it tekniker och han säger att det kan vara att mitt moderkort är för gammalt och kan inte ha gtx 760... tror du att det stämmer?

 

Plus att jag har ett annat chassi här är länken: http://www.inet.se/p...ool-strike-x-gt

 

sorry om jag inte skrev allt längst upp jag var lite stressad jag hade bråttom till pingis träningen :)



#4 Talisman

Talisman

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 4 487 inlägg
  • Ort:Pepparotsstaden

Postad 13 september 2013 klockan 15:27

GTX 760 kräver en PCI-e bus på 3.0.. Ditt nuvarande moderkort stöder endast 2.0..Kan vara problemet.

 

ditt:1 PCI Express x16 (Gen2.0)

 

och nya gtx 760 specs..

http://www.geforce.c.../specifications


Redigerat av Talisman, 13 september 2013 klockan 15:29.

Uppdatera mera....

#5 vertpre

vertpre

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 761 inlägg
  • Ort:Verbier, Schweiz

Postad 13 september 2013 klockan 15:44

GTX 760 kräver en PCI-e bus på 3.0.. Ditt nuvarande moderkort stöder endast 2.0..Kan vara problemet.

 

ditt:1 PCI Express x16 (Gen2.0)

 

och nya gtx 760 specs..

http://www.geforce.c.../specifications

 

PCI-e 3.0 är bakåtkompatibelt med PCI-e 2.0, så det är inga problem. Radeon HD 7770 har också PCI-e 3.0 och det fungerar tydligen.

 

Jag tror inte att det något problem med moderkortet. Det har ju stöd för Sandybridge CPU, så det är inte gammalt. Du har inte svarat på Flyfishermans fråga om PCIe kontakterna som måste kopplas in på grafikkortet.



#6 Talisman

Talisman

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 4 487 inlägg
  • Ort:Pepparotsstaden

Postad 14 september 2013 klockan 07:33

Jag läste detta om bakåtkompatibilitet hade lite för bråttom, väntar också på svar om strömkontakterna.. :huh:


Uppdatera mera....

#7 datanooben

datanooben

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 15 september 2013 klockan 15:26

Det är väl klart att jag sätter i kablarna...  :blink: 



#8 datanooben

datanooben

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 17 september 2013 klockan 17:53

några andra tips?

:(



#9 Talisman

Talisman

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 4 487 inlägg
  • Ort:Pepparotsstaden

Postad 17 september 2013 klockan 18:03

Nej..jag är tom på idéer... :huh:


Redigerat av Talisman, 17 september 2013 klockan 18:03.

Uppdatera mera....

#10 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 86 171 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 17 september 2013 klockan 22:26

På vilket sätt fungerar inte grafikkortet?

Startar inte datorn, kommer inte BIOS-bilden fram eller vad?



#11 datanooben

datanooben

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 28 september 2013 klockan 14:56

På vilket sätt fungerar inte grafikkortet?

Startar inte datorn, kommer inte BIOS-bilden fram eller vad?

när jag startar datorn med det grfikkortet så är det bara helt svart



#12 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 86 171 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 29 september 2013 klockan 00:24

Finns det flera kontakter på grafikkortet så att du kan pröva med att ansluta bildskärmen/teven med en annan kontakt?

 

Piper datorn till en gång när du startar den?

Det brukar datorer göra som en indikering på att BIOS-testen har gått igenom. Om datorn inte gör det (men gör det med det gamla grafikkortet) brukar det betyda att datorn över huvud taget inte börjar göra något.






0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 
 

pc för alla Senaste nytt


Senaste jobben

Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket