Hoppa till innehåll

Foto

Problem med "Spela upp automatiskt"


  • Vänligen logga in för att kunna svara
12 svar till detta ämne

#1 sennahojx

sennahojx

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 36 inlägg
  • Ort:Horla

Postad 19 maj 2013 klockan 20:15

Hej!

Plötsligt så fungerade inte "Spela upp automatiskt" längre. Jag kollade alla inställningar, men allt var rätt. Så jag tog och återställde datorn till en tidigare punkt, och då fungerade "Spela upp automatiskt" igen, trodde jag. Det jag kan minnas att jag gjorde var att jag uppdaterade några drivrutiner till moderkortet (MSI z77a G43) via MSI Live Update 5. De problem jag upplever är:
1. VLC visas två gånger (tänkte inte på att det var olika sorts filer, trött)
2. Det är för mycket utrymme mellan namnet på USB-minnet och program-alternativen (inte säker på om det är ett problem, det kanske ska vara så?)

Bild:
Bifogad fil  a-u.jpg   147,1K   0 Antal nerladdningar

Redigerat av sennahojx, 19 maj 2013 klockan 20:24.

Windows 7 64bit, i7 3770K @3,5GHz, 8GB 1600Mhz DDR3 RAM, GeForce GTX 650 Ti, MSI Z77A-G43, Seagate Barracuda 500GB C-disk, Seagate Barracuda 2TB D-disk


#2 .M

.M

    Stormuffin

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 123 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 20 maj 2013 klockan 08:14

Vilket antivirus använder du? Det har kanske kommit en uppdatering till det som satt funktionen ur spel?

#3 sennahojx

sennahojx

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 36 inlägg
  • Ort:Horla

Postad 20 maj 2013 klockan 08:16

Jag använder Norton internet security

Windows 7 64bit, i7 3770K @3,5GHz, 8GB 1600Mhz DDR3 RAM, GeForce GTX 650 Ti, MSI Z77A-G43, Seagate Barracuda 500GB C-disk, Seagate Barracuda 2TB D-disk


#4 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 86 157 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 20 maj 2013 klockan 14:57

Du kan ju se om dessa sidor från Microsoft hjälper dig att lösa problemet:
Ändra inställningarna för Spela upp automatiskt
Spela upp automatiskt: vanliga frågor
Felsök Spela upp automatiskt

#5 sennahojx

sennahojx

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 36 inlägg
  • Ort:Horla

Postad 20 maj 2013 klockan 15:06

Nej, tyvärr hjälpte inte de sidorna.

Windows 7 64bit, i7 3770K @3,5GHz, 8GB 1600Mhz DDR3 RAM, GeForce GTX 650 Ti, MSI Z77A-G43, Seagate Barracuda 500GB C-disk, Seagate Barracuda 2TB D-disk


#6 sennahojx

sennahojx

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 36 inlägg
  • Ort:Horla

Postad 20 maj 2013 klockan 16:49

Om man googlar "Spela upp automatiskt" eller "Autoplay" så är det mindre mellanrum mellan namnet på enheten och alternativen än vad det är för mig...

Windows 7 64bit, i7 3770K @3,5GHz, 8GB 1600Mhz DDR3 RAM, GeForce GTX 650 Ti, MSI Z77A-G43, Seagate Barracuda 500GB C-disk, Seagate Barracuda 2TB D-disk


#7 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 86 157 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 20 maj 2013 klockan 17:04

Skillnaden mellan din bild och bilden på http://www.samlogic....ay-skillnad.htm är väl att du saknar texten "Gör alltid detta för bilder", vilket väl beror på att ditt USB-minne innehåller blandade filer och inte bara en sak. Det blandade innehållet gör väl att det blir rätt svårt för Windows att veta om det ska spela upp en film, visa bilder etc.

#8 sennahojx

sennahojx

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 36 inlägg
  • Ort:Horla

Postad 20 maj 2013 klockan 17:22

Hmm, den bilden ser ju ut på samma sätt som min gör även med "Gör alltid detta för bilder" alternativet. Men om man jämför med dessa stämmer det inte:
http://windows7suppo...s-7-Support.gif
http://res2.windows....476e249a7_0.jpg

Är det jag som bara fått för mig att det är fel på min dator eller är det något fel?

Windows 7 64bit, i7 3770K @3,5GHz, 8GB 1600Mhz DDR3 RAM, GeForce GTX 650 Ti, MSI Z77A-G43, Seagate Barracuda 500GB C-disk, Seagate Barracuda 2TB D-disk


#9 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 86 157 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 20 maj 2013 klockan 17:52

Vad händer om du gör fönstret "Spela upp automatiskt" mindre?

#10 sennahojx

sennahojx

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 36 inlägg
  • Ort:Horla

Postad 20 maj 2013 klockan 18:31

Jag funderade på det också, men det går inte ändra storlek. Det kanske är där problemet ligger.

Windows 7 64bit, i7 3770K @3,5GHz, 8GB 1600Mhz DDR3 RAM, GeForce GTX 650 Ti, MSI Z77A-G43, Seagate Barracuda 500GB C-disk, Seagate Barracuda 2TB D-disk


#11 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 86 157 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 20 maj 2013 klockan 22:45

Är ditt enda problem att det är 1 cm vitt fält i fönstret?

#12 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 7 024 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 21 maj 2013 klockan 04:49

Hej!

Plötsligt så fungerade inte "Spela upp automatiskt" längre. Jag kollade alla inställningar, men allt var rätt. Så jag tog och återställde datorn till en tidigare punkt, och då fungerade "Spela upp automatiskt" igen, trodde jag. Det jag kan minnas att jag gjorde var att jag uppdaterade några drivrutiner till moderkortet (MSI z77a G43) via MSI Live Update 5. De problem jag upplever är:
1. VLC visas två gånger (tänkte inte på att det var olika sorts filer, trött)
2. Det är för mycket utrymme mellan namnet på USB-minnet och program-alternativen (inte säker på om det är ett problem, det kanske ska vara så?)

Bild:
Bifogad fil  a-u.jpg   147,1K   0 Antal nerladdningar

Hej,

Att den den Automatiska uppspelningen inte fungerar kan bero på detta:
Spela upp automatiskt: vanliga frågor

Vad kan hindra en enhet från att visas under Enheter i Spela upp automatiskt?

Har du anslutit en volymenhet till datorn (till exempel en USB-flash-enhet eller en extern hårddisk), kommer den inte att visas i området Enheter i Spela upp automatiskt. Spela upp automatiskt visar bara enheter som inte är volymenheter (till exempel en del digitalkameror, videokameror och telefoner). Det beror på att filsystemet i de här enheterna inte är standardiserat, vilket innebär att deras innehåll inte kan läsas av Spela upp automatiskt.



Jag kan nämna att själv har jag sett till så att automatisk uppspelning är avstängd på mina datorer med Windows XP, Windows 7 samt Windows 8.
För övrigt så kan det vara bra ur säkerhetssynpunkt också att den funktionen är avstängd, så inte ett infekterat USB-minne eller CD-skiva sätter igång att köra något skadligt innan Antivirusprogrammet skannat enheten.

Mvh

#13 sennahojx

sennahojx

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 36 inlägg
  • Ort:Horla

Postad 21 maj 2013 klockan 15:54

Detta börjar nästan kännas pinsamt, att jag skulle starta en tråd bara för 1 cm och att jag inte läste riktigt vad vlc menade :(

@Cecilia -
Ja, jag tror det

@Flyfisherman

Att den den Automatiska uppspelningen inte fungerar kan bero på detta:
Spela upp automatiskt: vanliga frågor

Det är inte fallet här, spela upp automatiskt öppnades ju förr när jag satte i USB-minnet. Och för övrigt så är den delen av frågan löst (systemåterställning).

Jag kan nämna att själv har jag sett till så att automatisk uppspelning är avstängd på mina datorer med Windows XP, Windows 7 samt Windows 8.
För övrigt så kan det vara bra ur säkerhetssynpunkt också att den funktionen är avstängd, så inte ett infekterat USB-minne eller CD-skiva sätter igång att köra något skadligt innan Antivirusprogrammet skannat enheten.

Det har jag inte tänkt på, det var en bra tankeställare :)

Redigerat av sennahojx, 21 maj 2013 klockan 15:57.

Windows 7 64bit, i7 3770K @3,5GHz, 8GB 1600Mhz DDR3 RAM, GeForce GTX 650 Ti, MSI Z77A-G43, Seagate Barracuda 500GB C-disk, Seagate Barracuda 2TB D-disk





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 

Senaste trådarna

 

pc för alla Senaste nytt


Senaste jobben

Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket