Hoppa till innehåll

Foto

Vart ska mina kablar?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
10 svar till detta ämne

#1 Wilhelm

Wilhelm

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 32 inlägg
  • Ort:Ljusdal

Postad 25 mars 2013 klockan 18:43

Hej, har ett nytt chassi. Till fläktarna är det en molex kontakt med både hona och hane, samt en 3 pins liten grej som sitter ihop med molex kabeln. Fråga 1: Kan jag med molex kontakten koppla vidare till ännu en molex (som på bilden), eller blir det något fel då? Skulle uppskatta om det gick då mitt nätaggregat bara har 3 molex kontakter. Fråga 2: 3pins kontakten, ska den sitta på en av fläkt platserna på moderkortet? Om inte, vart? Sen så är det frontpanelens ljudkontakter. Jag har läst olika versioner om hur man ska koppla dessa på moderkortet. Version 1: Man kopplar in både HD AUDIO och AC'97 på moderkortet. Version 2: Man kopplar in en av dem och justerar sen i BIOS vilken man har valt. Vilken av dessa två stämmer, eller har jag missuppfattat helt?
Bifogad fil  20130325_1000.JPG   883,82K   0 Antal nerladdningar

#2 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 905 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 25 mars 2013 klockan 19:15

Fråga
1. Ja om denna skall kopplas till nätaggregatets molexkontakt och det inte är något extremt strömkrävande.

2. Vet ej, står det något i manualen som följde med?

Sen så är det frontpanelens ljudkontakter. Jag har läst olika versioner om hur man ska koppla dessa på moderkortet. Version 1: Man kopplar in både HD AUDIO och AC'97 på moderkortet. Version 2: Man kopplar in en av dem och justerar sen i BIOS vilken man har valt. Vilken av dessa två stämmer, eller har jag missuppfattat helt?

Nr. 2, koppla endast in HD AUDIO i rätt kontakt på moderkortet. Moderna moderkort har detta satt som standard i BIOS Setup istället för det äldre AC'97
Så var det på mitt ASUS P8Z68 Deluxe moderkort.

Vad är det för moderkort och modellbeteckning och vad är det för chassi?

Redigerat av Flyfisherman, 25 mars 2013 klockan 19:18.


#3 NordicOne

NordicOne

    Ulfberht

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 130 inlägg
  • Ort:Norden

Postad 25 mars 2013 klockan 19:52

Fråga 2: 3pins kontakten, ska den sitta på en av fläkt platserna på moderkortet?


Ja om den kommer från fläkten ds

/ NordicOne - Loyalty above all else except honor


#4 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 905 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 25 mars 2013 klockan 20:01

Fast då får den fläkten ström från moderkortet och inte via Molex väl och då skall du nog inte koppla Molex till nätaggregatet.

Det bästa är att du förtydligar vilka kontakter som går vart och vad det är för grejor du har.
Mvh

#5 Wilhelm

Wilhelm

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 32 inlägg
  • Ort:Ljusdal

Postad 25 mars 2013 klockan 20:24

Fast då får den fläkten ström från moderkortet och inte via Molex väl och då skall du nog inte koppla Molex till nätaggregatet.

Det bästa är att du förtydligar vilka kontakter som går vart och vad det är för grejor du har.
Mvh


Från molexkontakten går två kablar in i 3 pins kontakten från 3 pins kontakten gå sedan tre kablar vidare till fläkten i mitt aerocool x warrior, exakt samma för andra fläkten. Moderkortet är ett asus F1A55 R2.0. Manualen till chassit är noll och ingenting så jag vet inte något mer.
Bifogad fil  20130325_0997.JPG   940,22K   0 Antal nerladdningar

#6 vertpre

vertpre

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 712 inlägg
  • Ort:Verbier, Schweiz

Postad 25 mars 2013 klockan 20:39

Det du visar på bilden är en adapter för att ansluta fläktar.

Om sladden från fläkten är tillräckligt lång för att ansluta direkt till moderkortet behöver du inte använda adaptern. Om sladden är för kort ansluter du fläkten till adaptern och 3-pin kontakten till moderkortet.

Om det inte finns tillräckligt med fläktkontakter på moderkortet ansluter du 2-pin molex kontakten till en molex från nätaggregatet.

Du ska inte använda både 3-pin kontakten och molex kontakten.

#7 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 905 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 25 mars 2013 klockan 20:52

Detta moderkort? http://www.asus.com/...ards/F1A55_R20/

Jag tittar i moderkortets manual sidan 1-24
Och där står att det finns 2x Chassis fan (4-pin) kontakter och då kan du koppla in två av fläktarna på dessa, gör inget att fläktkontakten har 3-pin - men då skall inte Molex kontakten för dessa kopplas in på nätaggregatet.
Och dessutom styrs dessa av det medföljande programmet Fan Xpert som ingår i ASUS AI Suite II

Dessutom finns 1x Power fan (3-pin) och dit kan du koppla en fläkt till ifall du vill



CPU fläkten kopplas i kontakten som sitter längst upp närmast processorn, ifall den inte redan är inkopplad.

Bifogad fil(er)


Redigerat av Flyfisherman, 25 mars 2013 klockan 20:56.


#8 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 905 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 25 mars 2013 klockan 20:59

Minnena om du endast har 2 st. minnesmoduler kopplas in i Blå minneskontakter på moderkortet.

#9 Wilhelm

Wilhelm

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 32 inlägg
  • Ort:Ljusdal

Postad 26 mars 2013 klockan 10:40

Ok, tack för alla svar. Nu har jag full koll på läget!

#10 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 905 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 28 mars 2013 klockan 04:08

Hej,
Hur har det gått?
Vore lite intressant att veta...:)

#11 Wilhelm

Wilhelm

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 32 inlägg
  • Ort:Ljusdal

Postad 4 april 2013 klockan 16:47

Hej,
Hur har det gått?
Vore lite intressant att veta...:)

Jo nu är problemet löst. Men nu är jag fast vid inköpet av minnen:http://eforum.idg.se...-an-16gb-minne/




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 

Senaste trådarna

 

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket