Hoppa till innehåll

Foto

dator till tv med HDMI


  • Vänligen logga in för att kunna svara
10 svar till detta ämne

#1 mogge2

mogge2

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 37 inlägg

Postad 1 september 2012 klockan 15:34

köpte ny dator Acer x3475
Radeon 7660D+7470 Dual Graphics

kopplar in hdmi-kabel men ingen bild i tv
det lilla jag kan är att försökt identifiera fler bildskärmar i inställningar
men ingen bild

min gamla dator med AMD 5450 funkade klockrent

Jag kollade just efter att datorn hade HDMI för att kolla på tv
så funkar det inte

HJÄLP FÖRSLAG TACK

mogge

#2 .M

.M

    Stormuffin

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 037 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 1 september 2012 klockan 17:05

Har du provat med det enkla knepet att a, stänga av allt. B, knappa igång teve. C Knappa igång dator? Ibland erkänner inte datorn en ny skärm om den inte är ansluten och påslagen när datorn startar.

#3 mogge2

mogge2

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 37 inlägg

Postad 1 september 2012 klockan 17:22

ja det har jag t.o.m kopplat väck kabeln till dator och startat om
tyvärr hjälper inget
mogge

#4 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 85 114 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 1 september 2012 klockan 22:38

Har du prövat med alla HDMI-anslutningar i teven om den har flera HDMI-uttag?
Säker på att du valt rätt HDMI-anslutning i tevens konfiguration?

#5 mogge2

mogge2

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 37 inlägg

Postad 2 september 2012 klockan 00:48

ja
har 2 st hdmi anslutningar till tv
1 hdmi som den andre datorn funkade på och en hdmi/dvi
som jag nu provat också
ingen bild ---

när kabeln är inkopplad provar jag högerklicka på
ljudikonen för där kan man välja ljud ut men också där säger datorn
ingen hdmianslutning finns

i hdmi-anslutningen var det en stor svart plugg isatt som jag plockade väck
brukar det vara det eller är det ett tecken på något annat

mogge

#6 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 792 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 2 september 2012 klockan 01:06

Hej,
Kolla in denna guide och se om det kanske kan lösa ditt problem?
http://www.idg.se/2....orn-till-din-tv

I grunden så skall alla enheter vara avslagna innan man ansluter externa enheter såsom teve etc. till sin dators eller hemmabiosystem och detta eftersom olika apparater har olika elektrisk potential.

#7 mogge2

mogge2

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 37 inlägg

Postad 2 september 2012 klockan 12:25

det gäller att vara uppmärksam
har hela tiden undrat varför ing. vga och hdmi satt så långt ifrån

plockade väck allt och tänkte lämna in den såg då en till hdmi-ing.
lyckan kom tillbaka kopplade in allt igen japp bild men inget ljud
men det löser jag nog

tack för alla svar

mogge

ps nån som vet vad den andre hdmi ingången är till
och varför den var med en stor plugg i

#8 Monshi

Monshi

    Beroende

  • Moderatorer
  • 24 648 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 4 september 2012 klockan 09:25

...funderar på vad för kontakt du tryckt in din HDMI-kabel i.

Det här
1 x audio / video - HDMI - 19-stifts HDMI typ A
4 x SuperSpeed USB 3.0 - 9 stifts USB typ A ( 2 på framsidan, 2 på baksidan )
1 x nätverk - Ethernet 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T - RJ-45
6 x Hi-Speed USB - 4 pin USB typ A ( 2 främre, 4 bakre )
1 x bildskärm / video - VGA - 15-pin HD D-Sub (HD-15)
1 x mikrofon - ingång - minitelefon 3,5 mm ( 1 på framsidan )
1 x hörlurar - utgång - minihörlurskontakt, stereo 3,5 mm ( 1 på framsidan )
3 x ljud
1 x tangentbord - allmän - 6 pin mini-DIN (PS/2-typ)
1 x mus - allmän - 6 pin mini-DIN (PS/2-typ)

är de int(utgångar som ska finnas på din dator.
Ingen av dessa ska ens vara lik en HDMI utom just HDMI-utgången...fast sitter denna kontakt direkt på moderkortet? Inte som så att det är moderkortets HDMI-utgång du försökt ansluta och att du nu använder grafikkortets? Att moderkortets utgång är inaktiverad när ett grafikkort finns i datorn.


Vad gäller ljud, ta dialogen för (ljud)uppspelningsenheter och aktivera HDMI.

#9 mogge2

mogge2

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 37 inlägg

Postad 6 september 2012 klockan 15:24

jo precis så var det måste varit moderkortets hdmi ing.
ljudet inga problem högerklicka på ljudikonen
och välja aktivera hdmi

mogge

#10 Dredon

Dredon

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 1 inlägg

Postad 7 oktober 2012 klockan 18:52

Hej hej

Jag har haft samma problem som mogge här men har inte än fått bukt på problemet:/ Har testat alla saker ovan men inget har fungerat min bildskärm på tven är bara helt svart och den hittar inte att jag ska ha någon kabel alls mellan datorn och tven.

Här är vad jag har i datorn om det hjälper:)

EVGA GeForce GTX 560Ti SOC


Asus P8Z77-V LX


1TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s


Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge)


Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE


Cooler Master Elite 430 Svart


Antec VP650PM 650W


Optiarc AD-7280S SATA, OEM Svart



har testat hdmi kabeln som jag kör med och den fungerar utmärkt för övrigt :)

Tack för svar.

Redigerat av Dredon, 8 oktober 2012 klockan 18:17.


#11 A-kapris

A-kapris

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 1 inlägg

Postad 17 november 2012 klockan 11:58

Jag har också problem med detta, och hoppas att någon kan hjälpa mig.
Jag har i flera år kört dator till tv via hdmi utan problem, men nu köpte jag en ny tv och när jag kopplar in datorn till den så får jag bild men inget ljud. Jag har testat att installera nya drivrutiner och då försvann bilden också, tog då tillbaka gamla drivrutinerna och då kom bilden tillbaka med ljudet är fortfarande borta. Jag har testat alla 3 hdmi-ingångarna på tv:n och 2 olika hdmi-kablar.
Är det någon som har några förslag på vad jag kan göra för att få det att fungera?




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket