Hoppa till innehåll

Sajter om it & teknik

  • CIO Sweden It-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Cloud Magazine Allt om cloud computing.
  • Computer Sweden Dagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.se De viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • Internetworld Allt om affärer på internet.
  • IT i vården Mötet mellan vård och it.
  • IT24 Affärerna och människorna i it-branschen.
  • M3 Sveriges prylsajt
  • MacWorld Allt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för Alla Sveriges största och mest lästa datortidning.
  • Säkerhet24 Mötesplatsen för alla it-säkerhetsansvariga i Sverige.
  • TechWorld För it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
  • IT.Branschen Sveriges enda branschtidning för IT-återförsäljare.
  • Pitchbibblan Sveriges startups visar upp sig

Andra områden

  • Anbud24 För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rätt Regler och verktyg för miljöproffs.
  • Miljöaktuellt Hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng
Foto

nätverk i xp


  • Vänligen logga in för att kunna svara
1 svar till detta ämne

#1 kajpi

kajpi

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 3 inlägg

Postad 26 mars 2003 klockan 13:22

Hej! Jag har skapat ett nätverk(arbetsgrupp) mellan xp home och 98. I guiden valde jag anslutning via xp och jag använder en korskopplad kabel mellan datorerna. Problemet är följande: arbetsgruppen syns i båda datorerna. I 98 kan jag utforska gruppen men ser bara 98-datorn, ej xp. I xp syns gruppen men när jag försöker utforska den får jag meddelandet: "MSHOME är inte tillgängligt. Kanske har du inte behörighet att använda den här resursen. Be serverns administratör om hjälp. För att kunna dekryptera den filen krävs ett nyare system". Jag har adm.rättigheter i xp och är enda anv.kontot. 98 svarar på ping både från xp och lokalt. Xp svarar inte på ping varken från 98 eller lokalt på ip-adress eller loop-back 127.0.0.1. Alla får time-out. Brandväggen för lokalt nätverk är avstängd. Har läst mig till att jag kan behöva installera om tcp/ip-protokollet. Hur avinstalleras det befintliga? Knappen avinstallera är gråtonad. Någon som har en idé om vad det kan vara och vad jag kan göra åt det???

#2 Oscar Thunberg

Oscar Thunberg

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 138 inlägg
  • Ort:Enskede

Postad 27 mars 2003 klockan 10:36

För att ta bort ip protokollet så går du in på mina nätverksplatser som ligger på på skrivbordet i windows xp. Och när du är inne i mappen min nätverksplatser så höger klickar du på din nätverks anslutning och sedan så klickar du på tcp och ip och klickar du på kanppen av installer så skall det funka tror jag. Och jag tycker du skall åka och köpa en utp kabel och koppla mellan dina båda datorer för så får jag det att funka hemma hos mig fast jag har inte bredband! Mvh/Oscar




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 

Senaste trådarna

 

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket