Hoppa till innehåll

Sajter om it & teknik

  • CIO Sweden It-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Cloud Magazine Allt om cloud computing.
  • Computer Sweden Dagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.se De viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • Internetworld Allt om affärer på internet.
  • IT i vården Mötet mellan vård och it.
  • IT24 Affärerna och människorna i it-branschen.
  • M3 Sveriges prylsajt
  • MacWorld Allt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för Alla Sveriges största och mest lästa datortidning.
  • Säkerhet24 Mötesplatsen för alla it-säkerhetsansvariga i Sverige.
  • TechWorld För it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
  • IT.Branschen Sveriges enda branschtidning för IT-återförsäljare.
  • Pitchbibblan Sveriges startups visar upp sig

Andra områden

  • Anbud24 För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rätt Regler och verktyg för miljöproffs.
  • Miljöaktuellt Hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng
Foto

En USB-enhet känns inte igen


  • Vänligen logga in för att kunna svara
11 svar till detta ämne

#1 Anna Birgitta

Anna Birgitta

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 10 november 2010 klockan 18:57

Efter att dottern (6 år) pysslat med datorn och "inte gjort något konstigt" dog USB-enheterna.
Har en Acer Aspire, OS Vista, SP 2.

Trådlösa musen fungerar nu inte (funkar i sonens dator), kameran går inte att koppla in via USB.
Samma problem med alla fyra uttag.

När man sätter in något i USButtaget kommer en varning i högra hörnet som säger "En USB-enhet känns inte igen...", klickar man på varningsrutan kommer ett fönster upp som markerar "okänd enhet".

Har varit inne i enhetshanteraren och avinstallerat allt USB-relaterat samt startat om - inget ändras.
Har gjort samma manöver om igen utan resultat.

Någon idé vad som kan bli mitt nästa steg?

#2 Mikael63

Mikael63

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10 307 inlägg

Postad 11 november 2010 klockan 00:15

Har varit inne i enhetshanteraren och avinstallerat allt USB-relaterat samt startat om - inget ändras.
Har gjort samma manöver om igen utan resultat.

Någon idé vad som kan bli mitt nästa steg?


Fortsätt där i Enhetshanteraren...
Har du några gula varningssymboler före någon enhet?
Välj Visa dolda Enheter (om det valet finns i Vista) - några gula symboler då?
---
Varför måste människan anpassa sig efter tekniken - i stället för tvärtom?

#3 Anna Birgitta

Anna Birgitta

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 11 november 2010 klockan 06:26

Inga varningssignaler i enhetshanteren...
Har även försökt kolla i administrationsverktyg/loggboken men blev inte riktigt klok på hur jag läser där
:mellow:

What´s next?!

#4 Mikael63

Mikael63

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10 307 inlägg

Postad 11 november 2010 klockan 07:59

Operativet tycks ju känna av att man ansluter en enhet..
Funderar på om 5 Volt till portarna saknas (om symtomen då kan bli så)
Har du en USB-kabel till mobiltelefonen? Har telefonen laddats via den när man ansluter?
I så fall: testa att ansluta telefonen och kolla om den laddas.
---
Varför måste människan anpassa sig efter tekniken - i stället för tvärtom?

#5 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 87 381 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 11 november 2010 klockan 12:56

Om det var nyligen det inträffade kan kanske en systemåterställning vara något att pröva. Vad tror du om det, Mikael63?

#6 Mikael63

Mikael63

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10 307 inlägg

Postad 11 november 2010 klockan 15:58

Om det var nyligen det inträffade kan kanske en systemåterställning vara något att pröva. Vad tror du om det, Mikael63?


Ja, varför inte? Bara man har en rätt så ny punkt så att man inte (ev.) pajjar någon annan installation osv.
---
Varför måste människan anpassa sig efter tekniken - i stället för tvärtom?

#7 Anna Birgitta

Anna Birgitta

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 12 november 2010 klockan 06:45

Laddar inte telefon via USB på datorn, har ingen sådan sladd... Borde kunna fixa det om det är vad som behövs för att kolla strömmen.

Är osäker på hur en systemåterställning går till.

Är livrädda för att pajja sparat material (foton, dokument) på hårddisken, brukar dra över dem till extern hårddisk men det var någon månad sedan och det funkar ju inte nu. Hmm - kan iofs ta dem till skiva så behöver jag inte svettas över det...

#8 Mikael63

Mikael63

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10 307 inlägg

Postad 12 november 2010 klockan 07:51

En extern disk brukar ju inte snurra igång om inte USB-kabeln är insatt.
Om min fundering kring 5V stämmer så borde inte disken snurra igång.
Om den däremot gör det, men inte kommer åt den, är felet troligen ett annat...
---
Varför måste människan anpassa sig efter tekniken - i stället för tvärtom?

#9 Cecilia

Cecilia

    Beroende

  • Huvudmoderator
  • 87 381 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 12 november 2010 klockan 13:00

Är osäker på hur en systemåterställning går till.

Är livrädda för att pajja sparat material (foton, dokument) på hårddisken, brukar dra över dem till extern hårddisk men det var någon månad sedan och det funkar ju inte nu. Hmm - kan iofs ta dem till skiva så behöver jag inte svettas över det...

Du hittar systemåterställningen här:
Start - Program - Tillbehör - Systemverktyg
Man väljer ett datum, det senaste där datorn fungerade, och inställningar och Windows-filer återställs till det hur de såg ut vid den tidpunkten. Det är meningen att ens egna filer inte ska röras.

#10 Anna Birgitta

Anna Birgitta

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 12 november 2010 klockan 16:10

Problemet har fått en skum lösning:
Packade ihop eländet, la det i väskan och tog med till jobbet för att en tekniskt begåvad kollega skulle kolla på den.
Efter att ha legat utan ström i 5-6 timmar funkade uttagen plötsligt?! :blink: Vi kollade med mus, tangentbord, minnepinne - allt funkade perfekt.

Undrar då om det låg något i det Mikael63 skrev, att det var tjall på strömmen på något vis?

Hur som helst - jag har lärt mig något och den funkar igen!
1000 tack för alla goda idéer och engagemang!

#11 Mikael63

Mikael63

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10 307 inlägg

Postad 12 november 2010 klockan 18:21

Nja, tjall på strömmen vet jag inte..
Men var det så att USB-fungerade när datorn var enbart på batteridrift eller omvänt?

Inte för jag förstår vad skillanden skulle vara men det kan ju vara en liten "hint" om det händer samma fel igen, att testa med & utan laddare osv..
---
Varför måste människan anpassa sig efter tekniken - i stället för tvärtom?

#12 Anna Birgitta

Anna Birgitta

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 12 november 2010 klockan 20:30

Måste tänka - vi dog igång den på bara batteri och sen när jag trasslat ut sladden så kopplade vi på strömmen. Undrar just om han började testa med musen medan jag trasslade med sladden eller om jag hann före...

Men definitivt något att testa fram&tillbaka med om *gud förbjude* det händer igen!




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 

Senaste trådarna

 

pc för alla Senaste nytt


Aktuella jobb

Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket