Hoppa till innehåll

Foto

vhs till datorn


  • Vänligen logga in för att kunna svara
11 svar till detta ämne

#1 iamia

iamia

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 22 inlägg

Postad 21 maj 2009 klockan 10:14

Hur går man tillväga om man vill lägga in gamla vhs-filmer till datorn? Vad behöver man för kabel och program?

Tacksam för svar!

Mvh Maria


Flyttar till Film- och Videoredigering

Jonas - moderator


[Inlägget ändrat 2009-05-21 11:51:33 av Jonas_Bo]

[Inlägget ändrat 2009-05-21 11:51:51 av Jonas_Bo]

#2 Jonas__B

Jonas__B

    Stjärna

  • Moderatorer
  • 4 317 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 21 maj 2009 klockan 10:56

du behöver koppla in din vhs till datorn med en sådan här: http://www.clasohlso...x?artnr=38-2164 eller motsvarade produkt.


#3 Thomas1

Thomas1

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 295 inlägg
  • Ort:Luleå

Postad 21 maj 2009 klockan 23:33

Om du har tur så har datorn ett VIVO grafikkort eller ett TV-Kort. Då behöver du bara en kabel. Vad har du för typ av dator? Vad heter datorn?


#4 iamia

iamia

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 22 inlägg

Postad 22 maj 2009 klockan 08:30

Jag har en HP pavilion t000 t850.se från 2004, det står att den har kort med fjärrkontroll för tv och fm-radiomottagning... men är det detsamma som Tv-kort? Vad tror du?

Tack!


#5 Jonas__B

Jonas__B

    Stjärna

  • Moderatorer
  • 4 317 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 22 maj 2009 klockan 12:10

Är det ett antenningång bak i datorn så kan du koppla in där.

Sedan antar jag att du behöver en form av mjukvara. Vet inte om Windows MoviePlayer(?) duger. Jag har använt det när jag spelade in från VHS en gång.


#6 Thomas1

Thomas1

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 295 inlägg
  • Ort:Luleå

Postad 22 maj 2009 klockan 12:37

den har kort med fjärrkontroll för tv och fm-radiomottagning... men är det detsamma som Tv-kort


Om du har denna dator:
http://h10025.www1.h...038&lang=sv
Så står det på HPs hemsida att datorn är utrustad med Spring 2005 Original TV Tuner. Med andra ord så borde din dator ha ett TV-kort.

Datorn verkar även ha InterVideo Home Theater installerat. Det programmet borde gå att använda till att spela in video med.

Med andra ord så borde det bara vara att ansluta videon till datorn med en kabel. Antingen S-Video eller Composite (RCA) kabel beroende på hur ditt TV-kort ser ut.


#7 iamia

iamia

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 22 inlägg

Postad 22 maj 2009 klockan 13:20

Se nedan..







[Inlägget ändrat 2009-05-22 14:38:50 av iapia9]

#8 iamia

iamia

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 22 inlägg

Postad 22 maj 2009 klockan 13:28

Programmet InterVideo Home Theater har jag installerat på datorn.
Det finns två uttag på framsidan av dator där det står S-Video och Composite.. vad tror ni om det?

Tack snälla ni för att ni hjälper mig!

/Maria


[Bild bifogad 2009-05-22 14:31:27 av iapia9]
[Bild bifogad 2009-05-22 14:33:01 av iapia9]
[Bild bifogad 2009-05-22 14:33:38 av iapia9]

Bifogad fil(er)



#9 iamia

iamia

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 22 inlägg

Postad 22 maj 2009 klockan 13:34

En till bild... det finns en bild bifogad även på inlägget innan.

/Maria

[Bild bifogad 2009-05-22 14:34:32 av iapia9]
[Inlägget ändrat 2009-05-22 14:39:54 av iapia9]

Bifogad fil(er)



#10 Thomas1

Thomas1

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 295 inlägg
  • Ort:Luleå

Postad 22 maj 2009 klockan 15:30

Din dator verkar ha allt som behövs för att kunna spela in video. Skaffa en sådan här kabel: http://www.clasohlso...spx?id=59287856 Kabeln överför bild och ljud. Du ansluter kabeln i s-video för bild och i den limegröna kontakten för ljud. Sen så antar jag att videobandspelaren har scartkontakt.

Programmet InterVideo Home Theater kan jag ingenting om, men jag gissar att det går att använda till att spela in video med. Köp kabeln och testa. Du borde finna en liknande kabel på alla butiker som säljer Radio och Tv prylar. Däremot så kan priset variera mycket.

Här finns även en kabel för composite.
http://www.clasohlso...spx?id=82920742
Det kan vara säkrare att använda denna eftersom det kan vara lite svårt att få S-video att fungera.


[Inlägget ändrat 2009-05-22 16:34:54 av Thomas1]

#11 iamia

iamia

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 22 inlägg

Postad 23 maj 2009 klockan 08:07

Tack så mycket för hjälpen.. jag ska prova mig fram lite!

/Maria


#12 Thomas1

Thomas1

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 295 inlägg
  • Ort:Luleå

Postad 23 maj 2009 klockan 15:19

Tack för poängen:thumbsup:
Hoppas att det går bra med videoinspelningen.





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket