Hoppa till innehåll

Foto

Codec saknas till Movie Maker


  • Vänligen logga in för att kunna svara
28 svar till detta ämne

#1 thorzenius

thorzenius

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 8 inlägg

Postad 3 april 2007 klockan 19:57

Jag köpte en ny Sony HD-kamera i förrgår och tännkte redigera lite film. Men när jag ska importera filmen till Windows Movie Maker får jag ett felmeddelande:
"Det går inte att importera filen ... eftersom codec-filen som krävs för att spela upp filen inte är installerad på datorn. Avsluta och starta om Windows Movie Maker om du redan har hämtat och installerat codec-filen. Försök sedan importera filen igen."
Har försökt hitta en codec och programmet är inställt på att självt söka efter de codec som behövs. Men inget funkar. Beror det på programmet eller kameran? Finns det någon som vet?


#2 Zilver Ztream

Zilver Ztream

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 312 inlägg
  • Ort:Strängnäs

Postad 3 april 2007 klockan 20:28

Hej.

Du kan testa att installera Community Codec Pack och se om det gör någon skillnad.

http://www.cccp-proj...d.php?type=cccp



MVH
Dennis


#3 flora50

flora50

    Inpert

  • Moderatorer
  • 6 119 inlägg
  • Ort:Örebro

Postad 3 april 2007 klockan 20:41

Om du vill ha bästa kvalitet ska du koppla in kameran på datorns FireWire-uttag och använda formatet DV-AVI. WMM har codec för detta. Undvik att installera codec-paket eftersom dessa kan förorsaka konflikter med codecs som du redan har.


#4 thorzenius

thorzenius

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 8 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 08:49

OK, vad är ett FireWire-uttag och vilka kablar behövs till det? Hur gör man för att ändra ett format?
Varför kan saker som har med datorer att göra inte bara fungera?


#5 lizardKng

lizardKng

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 13 912 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 09:32

OK, vad är ett FireWire-uttag och vilka kablar behövs till det?


Här kan du se bilder på både sladdar och uttag:

http://en.wikipedia.org/wiki/FireWire

Hur gör man för att ändra ett format?


Det behövs inte. Det är redan lagrat i rätt format på bandet. Med Firewire utförs en enkel kopiering från band till dator. Det som hamnar på datorn är då i DV-AVI-format (om nu programmet du använder gör vad det ska göra).

Varför kan saker som har med datorer att göra inte bara fungera?


Hehe, för att effektivt suga åt sig all fritid och göra oss sura och irriterade :)

Datorer är kanske alldeles för flexibla men på sätt och vis är det inte värre än att takluckan i bilen inte fungerar om man inte har nån taklucka.


#6 thorzenius

thorzenius

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 8 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 09:56

Tack för svaret, men var kopplar man in FireWire sladden i kameran? Är det A/V-utgången? Någon annan utgång finns inte förutom USB-utgången.


#7 lizardKng

lizardKng

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 13 912 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 11:05

Hmmm, vilken kameramodell är det?

Hmmm, med HD menar du hårddiskkamera? Jag tänkte på HDV...


#8 thorzenius

thorzenius

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 8 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 12:25

Det är en Sony DCR-SR32E
Ja, det är en hårddiskkamera.
Har du någon lösning så är jag MYCKET tacksam:)


#9 Zilver Ztream

Zilver Ztream

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 312 inlägg
  • Ort:Strängnäs

Postad 4 april 2007 klockan 12:35

Den kameran har ej en IEEE1394 anslutning utan använder sig av USB2.0.

Så om du ej vet namnet på den saknade codecen så måste jag gå emot flora och säga att du borde installera Community Coded Pack och se om det hjälper.

CCP kör backup på alla nuvarandra codecs den eventuellt skriver över, så vid problem är det bara köra en s.k rollback.


MVH
Dennis


#10 thorzenius

thorzenius

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 8 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 13:05

Jag la in den Codec-packen. Och nu kan jag importera filmen. Men aldrig får man vara riktigt glad. Det är bara ljudet som funkar, bilden uteblir.
Ibland blir man trött...


#11 Zilver Ztream

Zilver Ztream

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 312 inlägg
  • Ort:Strängnäs

Postad 4 april 2007 klockan 13:13

Hej igen.

Lösningen verkar vara att installera senaste Windows Media Player.
http://www.microsoft...11/default.aspx


Eller avinstallera Community Codec Pack och istället installer K-Lite Full.
http://www.free-code...d=3055&s=95


MVH
Dennis


#12 thorzenius

thorzenius

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 8 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 13:23

Jag kanske ska nämna att det fungerar alldeles utmärkt i Media Player. Jag har den senaste versionen. Jag får prova den andra codec-packen.

[Inlägget ändrat 2007-04-04 14:42:01 av thorzenius]

#13 thorzenius

thorzenius

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 8 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 13:46

Hej

Dessvärre blev det samma resultat där. Bra ljud ingen bild.
Tror du att felet ligger i Movie Maker eller i kameran? Ligger det i Movie Maker, så får jag fundera på att köpa ett annat redigeringsprogram, men det är ju ganska dyrt om man inte vet att det kommer att fungera...

mvh
Mattias


#14 Zilver Ztream

Zilver Ztream

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 312 inlägg
  • Ort:Strängnäs

Postad 4 april 2007 klockan 14:02

Vad är det för storlek på filmen?

Om den inte är allt för stor så kan du alltid skicka över den till mig eller en bit av filmen så får jag testa på min burk.

När det kommer till andra redigeringsprogram så brukar de flesta ha en s.k Trial Version att ladda ned och pröva innan man eventuellt köper.

Sen finns det säkerligen några stycken Open Source eller Freeware varianter att testa där ute.


Min MSN om filmen inte är allt för stor:

Dottisen (snabelA) hotmail.com


EDIT: En longshot skulle bara att din kamera av någon anledning komprimerar i

http://www.morgan-mu...ad/m3jpegv3.exe


Tror inte det, men du kan ju alltid testa.


#15 lizardKng

lizardKng

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 13 912 inlägg

Postad 4 april 2007 klockan 14:20

Ett alternativ till att slänga in olika codecpack är att ta reda på vilken codec som saknas, det kan man göra med GSpot:

http://www.headbands.com/gspot/

Ytterligare ett alternativ till codecpacks är att testa ffdshow som innehåller stöd för det mesta som är aktuellt idag:

http://www.afterdawn...ers/ffdshow.cfm



#16 pedahl

pedahl

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 1 inlägg
  • Ort:Göteborg

Postad 19 november 2007 klockan 14:05

Hej Mattias!

Jag har en likadan kamera och samma problem. Har du löst det är jag tacksam för lösningen.

Mvh Peter Dahlström




#17 Åke.L

Åke.L

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 654 inlägg
  • Ort:Sundsvall

Postad 19 november 2007 klockan 15:24

Det här är en gammal tråd och det kanske har löst sig för dig men det finns ett nytt inlägg av pedahl som har samma problem.

Om formatet i hårddiskkameran är MPEG så är jag tveksam till att Movie Maker kan hantera det oavsett hur mycket codec man installerar.

Däremot går det att prova andra redigeringsprogram, dom flesta har gratis testversioner liggande ute och det finns bra billiga redigeringsprogram (under tusenlappen) som är lika enkla som Movie Maker men är laddade med mängder av funktioner som saknas i Movie Maker, dessa program kan även hantera mpeg, jag tänker närmast på Pinnacles Studio 10, det är ett mycket bra program.

Om din kamera endast har USB anslutning så går det även att föra över DV den vägen om det är det formatet i kameran men då måste det vara USB 2 i datorn, inte den äldre USB versionen, DV kan givetvis redigeras i Movie Maker och det är i regel alltid det bästa formatet att redigera i.


#18 Saaraa

Saaraa

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 10 februari 2008 klockan 14:29

Jag har samma problem som alla andra, att mina filmer inte kan spelas upp i Windows movie maker och det meddelandet om fel codec-fil kommer upp.
Min kamera heter SONY DCR-SR32 och formatet mpg. Vad jag har förstått så är det enda möjliga att installera ett annat program, men jag har ganska stora problem att hitta ett eftersom jag är ganska så ovan!
Hur mycket kostar det här Pinnacle programmet och hur ser jag att det stödjer min kamera?

Ursäkta om detta är fel ställe att fråga på, men skulle vara väldigt tacksam för hjälp! :)


#19 Åke.L

Åke.L

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 654 inlägg
  • Ort:Sundsvall

Postad 10 februari 2008 klockan 17:18


Är inte säker på vad Pinnacle Studio 11 kostar men det ligger nog under tusenlappen i alla fall.

Det finns dock en äldre version (Studio 9) man kan ladda hem gratis och det fungerar fullt ut 30 dagar, tror ganska säkert att även den versionen hanterar MPEG formatet, oavsett vilket program du väljer rekommenderar jag att du först provar programmens testversion innan du köper. Pinnacle Studio är lätt att lära sig för nybörjare och det är ett bra program.


#20 Saaraa

Saaraa

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg

Postad 10 februari 2008 klockan 21:34

Tack för hjälpen! Jag har precis laddat ner programmet, ska se om jag lyckas nu. :)

22.28: Lyckades inte så bra! :P Jo jag skulle registrera mig och då behövde man ett serienummer och lössenord. Detta stod redan utskrivet när jag kom till sidan, men ändå så fungerade inte serienumret. Får detta meddelande:
Serial Number:Someone else has already used this serial number to register this product.
Vet inte om detta är rätt ställe att fråga på! Men du verkade veta lite om det här programmet :)



[Inlägget ändrat 2008-02-10 22:04:09 av Saaraa]
[Inlägget ändrat 2008-02-10 22:30:20 av Saaraa]




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket