Hoppa till innehåll

Foto

Bygga dator!


  • Vänligen logga in för att kunna svara
25 svar till detta ämne

#1 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 29 juli 2006 klockan 20:30

Funderar på att köpa följande delar:

http://www.komplett....09-8215BAA87233

Vad tror ni om detta? Är det något man bör lägge till eller ta bort? Är det kompatibelt?

Tacksam för svar!

/Thomas


#2 Tophe

Tophe

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 591 inlägg
  • Ort:Örebro

Postad 29 juli 2006 klockan 20:47

Ser kanon ut.
Jag skulle nog dock byta ut Radeon mot ett feting nVidia.
De är oftast bättre.




#3 NWM

NWM

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 342 inlägg
  • Ort:STOCKHOLM

Postad 29 juli 2006 klockan 21:34

Jag skulle utan tvekan byta ut CPU mot en dubbelkärnig och öka minnet till 2GB. Grafikkortet som du valt kommer du inte att få full nytta av med så "lite" minne och en så "klen" CPU. Även om jag gillar AMD så har Intel kommit med CPU:er som smiskar AMD rätt så rejält.

Så på det hela taget så tycker jag inte att det är ett "optimalt" paket.

[Edit: lägger till en länk om de nya priser på CPU:er som vi har att vänta http://snipurl.com/u2mn ]
-nisse

aMBivAlENt?
Well, yes and no.


[Inlägget ändrat 2006-07-29 22:35:36 av NWM]

#4 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 29 juli 2006 klockan 21:38

Ja, det har du nog alldeles rätt i. Men sen kommer det till det här med pengar :) Minne hade jag tänkt peta i lite senare. Det här med CPU kanske man får överväga och gå upp en klass.

Någon som har någon synpunkt ang. chassit? Jag har valt zalman-fläktar eftersom jag vill ha en tyst dator. Det jag är aningen orolig för är att nätagget (som fått svala kommentarer på komplett) kommer att ljuda på ganska rejält...


#5 NWM

NWM

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 342 inlägg
  • Ort:STOCKHOLM

Postad 29 juli 2006 klockan 22:01

Det här med CPU kanske man får överväga och gå upp en klass.

Det beror ju lite på vad du tänkt att använda datorn till men som jag förstår det så tänker du spela en del (jag tänker på ditt val av grafikkort) och då kommer du att få användning av en kraftfullare CPU, fler och fler spel drar nytta av två kärnor. Två MB sitter inte heller ivägen om säger så.

Jag tror att RN och/eller Stålis som är de verkliga experterna inom det här området kommer att ge dig riktigt bra råd både vad gäller val av CPU och grafikkort.

Vad gäller nätaggregat så brukar Antec använda riktigt skapliga PSU:er (Power Suply Unit) så jag tror inte det är dåligt men som gammal överklockare så vill jag betona vikten av ett riktigt bra PSU. Om du i framtiden vill uppgradera t ex grafikkort så är trenden att de drar mer och mer ström så ett PSU i klassen runt 1000 kronor är vad jag skulle satsa på. Men det klart vi har alla en budget att hålla oss till så allt blir en kompromiss.

sweclockers.com testade nätaggregat i veckan och det är en test som jag tycker att du skall läsa. http://www.sweclocke...=570&page=1


-nisse

aMBivAlENt?
Well, yes and no.



#6 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 29 juli 2006 klockan 22:30

Tack för tipset om sweclockers test. Det är nästan helt omöjligt att sia om vilket chassi som kommer att passa mig bäst. Jag vill självklart att agget som följer med ska vara bra, men samtidigt tyst. Vad man anser vara tyst är ju dessutom subjektivt, så det är svårt.

Du har rätt, jag vill kunna spela dom senaste spelen och jag vill att datorn "håller" ett bra tag. Kanske kan sträcka mig till tiotusen spänn, men då är nog bristninggränsen nådd. Om RN eller Stålis ser denna tråd så hade det varit guld värt att få ta del av era expertkunskaper!


#7 NWM

NWM

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 342 inlägg
  • Ort:STOCKHOLM

Postad 29 juli 2006 klockan 22:41

Om RN eller Stålis ser denna tråd så hade det varit guld värt att få ta del av era expertkunskaper!

Det vågar jag nog nästan lova att de kommer att göra:) men du får nog vänta till imorgon.
-nisse

aMBivAlENt?
Well, yes and no.



#8 RN

RN

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 253 inlägg
  • Ort:Kiruna
  • IT-kunskaper:Vet ingenting om nånting. Fast det vet jag inget om.

Postad 30 juli 2006 klockan 03:28

Ähum... i denna tråd talas det ju så väl om mig och Stålis att jag inte riktigt vet om jag ens vågar ge några kommentarer... man tackar iaf ödmjukast för komplimangerna! :-) Nåväl, får se då hur det här tas emot... :-P

Först vill jag iaf säga att Intel's nya Core 2 Extreme X6800 presterar i allmänhet 20% bättre än AMD Athlon 64 FX-62, så för absoluta topprestanda är det den man ska välja. Iaf om man har råd att lägga ut ca 9000 spänn för enbart en processor (FX-62 kostar ca 7500kr). Frågan tycker jag nu är: vem ger bäst prestanda för pengarna man är beredd att lägga ut?

thella skrev:

Kanske kan sträcka mig till tiotusen spänn, men då är nog bristninggränsen nådd.

För hela datorn utgår jag ifrån... ;-)

Som NWM tycker jag du ska satsa på dual core. De processorerna är överlägsna singel core i program/spel som stödjer flertrådsteknik, och idag blir som redan sagts spelen som kan dra nytta av dual core bara fler och fler.

Jag har valt zalman-fläktar eftersom jag vill ha en tyst dator.

Jag föreslår att du i stället lägger till den – nästan femhundringen – till priset för processorboxen och byter ut fläkten längre fram om det skulle visa sig att den medföljande låter alldeles för högt.

Den långsammaste Core 2 Duo E6300 kostar just nu nämligen ungefär som en X2 4200+, d v s närmare 1800kr, men presterar dock en aning bättre i spel. Därför föreslår jag för första gången på mkt länge en Intelprocessor (för spel).
http://www.komplett.....asp?sku=322631

Minne hade jag tänkt peta i lite senare.

Håller med NWM även här och anser att du egentligen borde satsa på 2GB redan från början. Inte av anledning att fps:en i spelen skulle bli särskilt mkt högre, vilket den inte blir, men däremot så för att bli av med onödiga "hakningar" och ständigt och enerverande tuggande mot disken.

Förslaget 2GB gäller i synnerhet om du vill använda 64-bitarsoperativ inkl program/spel. Har prövat spela H-L 2 64-bit med bara 1GB och trodde jag skulle få magsår. Vid varje laddning gick det utan att överdriva så långsamt att jag satt och funderade om datorn hängt sig.

...jag vill kunna spela dom senaste spelen och jag vill att datorn "håller" ett bra tag.

För det ändamålet har du iaf hittat hittat ett bra grafikkort! Det saknar iofs egenskaper jag uppskattar hos Nvidia, som t ex deras Ultra Shadow-teknologi vilken används av bl a spel baserade på Doom 3-motorn som t ex Quake 4 och nu det nya Prey (redan i Doom 3 föll vissa rök- och dimmeffekter bort med Atihårdvara i datorn).

Ati har dock triumf på hand och är det säkraste kortet att satsa på om man vill vara säker på att kunna använda HDR plus antialiasing (multisampling) samtidigt. Och för många väger kanske det tyngre.

Prestandamässigt ligger X1900XT generellt steget före GF 7900GT. Prestandan är så pass hög att datorn helst faktiskt inte bör ha någon långsammare processor än ungefär den du först hade valt, A64 3500+, för att ha någon rimlig chans att kunna nyttja kortet ordentligt...

Tyvärr är strömförbrukningen mkt hög – högre än för Nvidias motsvarighet 7900GT. Skulle personligen inte ha monterat ett X1900XT i en dator vars nätagg inte ger minst 22A på 12V. Helst får det vara ännu högre. Effektmässigt så ingenting under 400W, men återigen, gärna bra mkt högre.

Förresten! Tack vare att tillverkningen för 7900GT gick ned till 90nm klarar det sig med en kylfläkt som verkar rent epa-aktig vid en första anblick – den är liten och anspråkslös. Tänkte på det att eftersom du ville ha en tyst dator hade du eventuellt kunnat skaffa ett sånt kort, höra om det låter "för mycket", innan du spenderar nästan 300kr bara för Zalman VGA-fläkten..?

Komplett hade ett Asus 7900GT några hundra kr billigare än det X1900XT du länkade till:
http://www.komplett.....asp?sku=318680
Fast då presterar 7900GT förstås inte fullt lika bra heller...

Ja, det här var iaf några idéer jag fick... :-)

Eller förresten (igen). ;-) Apropå nätagg så iaf enligt mina erfarenheter gör Enermax mkt bra sådana och de låter heller "ingenting". Med det här i datorn hade den nog gått stabilt och bra:
http://www.komplett.....asp?sku=322084
[Inlägget ändrat 2006-07-30 04:52:04 av RN]

#9 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 30 juli 2006 klockan 09:23

Hej, och tack för ett mycket utförligt svar! Jag har mot bakgrund av vad du skrev gjort en alternativ skiss till dator:

Cooler Master Cavalier 3 Svart Chassi, Aluminium Front (utan nätagg) 798
http://www.komplett....sku=303823&s=sc

Kingston ValueR. DDR2 PC5300 2048MB CL5 Kit w/two matched ValueRAM 1024MB DDR2 1899
http://www.komplett....sku=310794&s=sc

Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2 8MB 7200RPM

Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz Socket LGA775, 2MB, BOXED m/fläkt 1750

Asus P5VD2-MX, VIA P4M890, Socket-775, DDR2,SATAII, LAN, m-ATX, Firew, PCI-Ex16 649
http://www.komplett....sku=321783&s=sc

PowerColor Radeon X1900XT 512MB GDDR3, PCI-Express, ViVo, Dual-DVI-I, Retail 3395

Hiper Nätaggregat ATX 530W Svart, 120mm Fläkt, 4xSATA, 2XPCI-E, 20/24pin 749
http://www.komplett....sku=322198&s=sc

NEC DVD-brännare ND-3550 IDE Svart OEM DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer) 349


Total: 10284

Jag har alltså aldrig byggt en dator förut, och är väl inte hundra kunnig på delarna, men jag hade tänkt lära mig. Om man kollar på det paketet som jag plockat ihop nu är väl frågan om det moderkort jag valt kommer att funka?

Som jag fattar det kommer det tillsammans med chassit fläktar, så om jag köper zalman-fläktar löst så kommer jag ha dubbla uppsättningar, fast att zalman-fläktarna kanske är bättre då. Tog ett billigt chassi som fått bra kundrecensioner på komplett (hur mkt man nu kan lita på det).

Sen tog jag nätagget och processorn som du rekommenderade samt bytte till det andra grafikkortet. Frågan är om jag tar det eller ATI, det skiljer 400 kr. Prestandan är alltså högre på ATI, men strömåtgången hög. Tål att tänkas på.

Du skriver att Intels processor presterar bättre i spel än AMD 4200+. Finns det andra situationer då AMDn är att föredra?

Funderar också kring nätagget lite, om man vill pressa priset några hundra så finns det enligt vad jag läst agg som går på 700-800 och som är "knäpptysta". Denna kanske? http://www.komplett.....asp?sku=322198
Eller http://www.komplett.....asp?sku=301785



[Inlägget ändrat 2006-07-30 14:10:12 av thella]

#10 RN

RN

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 253 inlägg
  • Ort:Kiruna
  • IT-kunskaper:Vet ingenting om nånting. Fast det vet jag inget om.

Postad 30 juli 2006 klockan 15:29

Kom nu att tänka på själva lådan eftersom du ville ha en tyst dator. Antec har en ljudisolerad variant som fått en "tumme upp" av tidningen PC-Gamer. Det innehåller ett nätagg på 430W som har 3x12V-rails på 16A vardera och ger alltså totalt 48A på den spänningen. Lillebrorsan köpte en sån låda och är mkt nöjd med den:
http://www.komplett....8;view=detailed
(lådan är förresten långt ifrån lika ful som den ter sig på bilden ;-)

Hela lådan andas kvalité rakt igenom, stilren och robust, men så kostar den ju också en liten slant. Brorsan har en A64 3000+, 1GB RAM och ett 6800GT som faktiskt drar mer ström än uppföljaren 7800GT. Det grafikkortet tog ihjäl hans förra nätagg snabbt och skoningslöst men nu är datorn mkt stabil.

Föreslår iaf fortfarande att vänta med Zalmanfläktarna till du vet hur illa de medföljande låter. Medföljande processorfläktar har ju traditionellt brukat låta lika högt som flygvapnets jaktplan. Men jag blev mkt positivt överraskad i våras då jag köpte en boxad X2 4800+ – fläkten är helt okej och jag "hör" ingen anledning alls till att byta ut den. Vilket jag däremot fick göra till min föregående A64 3400+ och detta trots att datorns låda faktiskt är ljudisolerad. Svågern köpte iaf vid samma tid en X2 4200+ för vilken man inte heller behövde byta ut fläkten.

Om man kollar på det paketet som jag plockat ihop nu är väl frågan om det moderkort jag valt kommer att funka?

Lägg märke till att det moderkortet är för formatet "micro-ATX"...

Som jag fattar det kommer det tillsammans med chassit fläktar...

Det är inte brukligt men förekommer. Lådan jag länkar till nu är iaf utrustad med tystgående fläkt för att dra ut varmluften ur lådan.

Du skriver att Intels processor presterar bättre i spel än AMD 4200+.

Det gällde alltså enbart för Intels alldeles nya Core 2 Duo. Före denna var förhållandet precis tvärtom – Intel hade inte en chans mot AMD i spelprestanda.

Det innebär nu inte att Intel skulle ligga hästlängder före AMD, vilket de inte riktigt gör. Men AMD får nu ändå lov att följa Intel i hälarna även om de fortfarande faktiskt erbjuder en bra spelprestanda.

Ärligt talat så vill mitt hjärta att du håller dig till den lille, till AMD, i stället för att stödja hemska Goliat-Intel som bl a kör med en så aggresiv marknadsföring att den i mina ögon är rent kriminell. Men förnuftsmässigt kan jag inte föreslå någon annan att inte välja Core 2 Duo i dagsläget. Vad jag sen utrustar min egen dator med är en annan sak.

Finns det andra situationer då AMDn är att föredra?

Det skulle väl vara i så fall att då man byter från 32-bitars till 64-bitarsprogram tycker jag Intels lösning EM64T fortfarande ger en för hög prestandaförlust. På det området tycker jag AMD:s herderliga gamla "K8"-arkitektur fortfarande är den mer effektiva, då det i stort sett inte spelar någon roll för de processorerna om programmen är 32- eller 64-bitars.

P.S. Tackar förresten NWM för poängen! :-)


#11 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 30 juli 2006 klockan 17:19

Många fina råd. Om jag tar den lådan istället för chassit + nätagget som jag tänkt köpa blir faktiskt priskillnad 0. Blir dock alltid lite orolig när det står negativa användarrecensioner på komplett, men så är det med nästan alla produkter iofs. Men den lådan som du rekommenderar, som din brorsa har, den fixar det grafikkort x1900xt som jag tänkt välja? 430 watt är dte tillräckligt för mitt system?

Jag kommer att göra som du säger om zalman-fläktarna, om jag ändå ska bygga själv kan jag förmodligen ganska lätt sätta in dom i efterhand.

Minnena är kingston, 2048, är det att rekommendera? Finns det billigare som är lika bra?

Behöver verkligen hjälp vid val av moderkort. Stod någonstans att chassit inte passar ihop med Asus moderkort. Jag vill ha ett relativt billigt moderkort som funkar bra med resten av de komponenter jag valt!

Står och pendlar mellan processorerna, det skiljer en tusenlapp.

[Inlägget ändrat 2006-07-30 18:31:38 av thella]
[Inlägget ändrat 2006-07-30 18:39:43 av thella]

#12 RN

RN

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 253 inlägg
  • Ort:Kiruna
  • IT-kunskaper:Vet ingenting om nånting. Fast det vet jag inget om.

Postad 30 juli 2006 klockan 19:49

Blir dock alltid lite orolig när det står negativa användarrecensioner på komplett, men så är det med nästan alla produkter iofs.

Dessa omdömen brukar jag läsa med en liten nypa salt då det finns gnällspikar överallt som mer än gärna kommer med "blaha blaha". Man har dessutom ingen aning om hur pass tekniskt begåvade de människorna är. Någon påstod t ex att man måste belasta alla rails i nätagget för att det öht ska funka vilket är rent svammel...

Men den lådan som du rekommenderar, som din brorsa har, den fixar det grafikkort x1900xt som jag tänkt välja? 430 watt är dte tillräckligt för mitt system?

Det borde inte vara några problem alls, åtminstone inte så länge du låter bli att köra Crossfire (koppla samman två grafikkort). SLI/Crossfire är dock enligt min mening av olika skäl ganska onödigt. Bl a så för att när det kommer en ny generation kort brukar de ofta vara kraftfullare än två st föregångare tillsammans. Och det nya kortet klarar dessutom att visa en vackrare bild tack vare stöd för exempelvis nyare shadermodeller och opengl.

Minnena är kingston, 2048, är det att rekommendera?

Jag föreslår att välja ut minnen från moderkortets kompatibilitetslista som brukar finnas på respektive tillverkare sida. Vissa minnen funkar perfekt medan andra av någon outgrundlig anledning inte vill göra det.

T ex ett av mina MSI-moderkort funkar kanon med 2x512MB Kingmaxminnen men inte med 2x1024MB av samma tillverkare. Då kör jag dem i ett ASRockmoderkort i stället och använder 2x1024MB Kingston i MSI-moderkortet.

Behöver verkligen hjälp vid val av moderkort.

Jag vill ha ett relativt billigt moderkort som funkar bra med resten av de komponenter jag valt!

ASRock gör billiga moderkort vilka ofta är en mix mellan ädre och nyare teknik. Perfekt för uppgraderare. Har själv ett "mixat" ASRock med socket 939 som funkar mkt bra.

Eftersom jag som sagt anser SLI/Crossfire vara lite överflödigt kan jag föreslå ASRock 775Dual-VSTA (för Core 2 Duo E6300) som är utrustat med både en agp- och en pci-e-port. Komplett har det tydligen inte till försäljning men finns däremot här för ca 550kr:
http://www.minnie.se...ie-p-10064.html
Har handlat från den butiken en par ggr och varit nöjd med servicen.

Här finns 775Dual-VSTA med i ett jämförande test:
http://www.anandtech...i=2797&p=12

Tyvärr finns X1900XT inte med på moderkortets kompatibilitetslista men däremot ett Asus 7900GT:
http://www.asrock.co...el=775Dual-VSTA
Det kan dock hända att listan är äldre än X1900XT som därför inte blivit testat. Om man tittar på vilka drivrutinsversioner de använt för grafikkorten verkar listan faktiskt vara lite gammal...


#13 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 30 juli 2006 klockan 21:14

Du har inte förslag på ett moderkort som finns på komplett och som är kompatibelt med x1900xt och 2 gb minne av kingston eller Corsair value? Jag försöker hitta, men jag fattar inte riktigt. Jag hittar inget som är kompatibelt både med grafik och 2 gb minne som är av typen pc5300.

funderade på detta http://www.komplett.....asp?sku=322050

Scrollar man lite så finns "tillbehör till denna produkt". Grafikkortet är med där, men under minneskort pc5300 finns inte http://www.komplett.....asp?sku=313834 som jag numera funderar på. Blir förvirrad.

[Inlägget ändrat 2006-07-30 22:15:12 av thella]

#14 RN

RN

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 253 inlägg
  • Ort:Kiruna
  • IT-kunskaper:Vet ingenting om nånting. Fast det vet jag inget om.

Postad 31 juli 2006 klockan 09:16

funderade på detta http://www.komplett.....asp?sku=322050

Okej, socket AM2 med andra ord..! :-)

Scrollar man lite så finns "tillbehör till denna produkt". Grafikkortet är med där, men under minneskort pc5300 finns inte http://www.komplett.....asp?sku=313834 som jag numera funderar på.

Ett förslag är att inte förlita sig helt på försäljarens uppgifter utan även gå till tillverkarens sida och kolla om man hittar nånting... minneskompatibilitetslistor, info om biosuppdateringar o dyl:
http://www.epox.nl/

Priset på PowerColor X1900XT verkar dock ha ökat 454 spänn till 3849?! Det vore kanske bättre att därför ta ett fabriksklockat 7900GT. XFX har modeller i olika hastigheter som Komplett säljer för 3099kr och 3299kr:
http://www.komplett.....asp?sku=321489

http://www.komplett.....asp?sku=320621

Och Asus har som sagts förut en modell i standardhastigheten för bara 2949kr:
http://www.komplett.....asp?sku=318680

[Inlägget ändrat 2006-07-31 10:15:23 av RN]

#15 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 31 juli 2006 klockan 11:16

Ja, se på fan. Det var inte så bra. Kanske får gå på det andra kortet då. Frågan är hur mycket sämre det är? Man vill ju gärna att korten ska ha lång "livslängd". Tror jag går på det för 3099 i sådana fall. Kan ju lika gärna köpa det som är klockat när det skiljer så lite i pris. Har bytt moderkort, ska försöka kolla upp om det är kompatibelt med minnena och grafikkortet.

Ja, jag tror jag tar amdn, det skiljer en tusenlapp. Eller vad tror du?

För närvarande ser mitt paket såhär ut:

http://www.komplett....ngListId=363198

/Thomas


#16 NWM

NWM

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 342 inlägg
  • Ort:STOCKHOLM

Postad 31 juli 2006 klockan 11:22

För närvarande ser mitt paket såhär ut:

För att se paketet så måste man vara inloggad som dig.
-nisse

aMBivAlENt?
Well, yes and no.



#17 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 31 juli 2006 klockan 12:58

ajfan. Nu då? http://www.komplett....37-DB9ED847AA5D



#18 NWM

NWM

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5 342 inlägg
  • Ort:STOCKHOLM

Postad 31 juli 2006 klockan 13:00

ajfan. Nu då?

Nu blev det en helt annan skillnad:)

Den datorn som du har plockat ihop skulle i vilket fall jag sitta helt nöjd med

:thumbsup:
-nisse

aMBivAlENt?
Well, yes and no.



#19 thella

thella

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 40 inlägg

Postad 31 juli 2006 klockan 14:46

moderkortet? http://www.msi.com.t...ail.php?UID=733
klarar det mitt sytem (minne, graff osv)?

Chassit? Räcker 430 watt?


#20 RN

RN

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 253 inlägg
  • Ort:Kiruna
  • IT-kunskaper:Vet ingenting om nånting. Fast det vet jag inget om.

Postad 31 juli 2006 klockan 17:52

NWM skrev:

Den datorn som du har plockat ihop skulle i vilket fall jag sitta helt nöjd med

Förvisso... men jag vill ändå fortfarande rösta för dual core! ;-)

Processorer har ju rasat makalöst i pris veckan som varit. Många modeller av både Intel och AMD är nu bara ungefär hälften så dyra.

Det är iofs inte fy skam att starta med en A64 3500+ vilken du (thella) längre fram skulle kunna uppgradera till exempelvis X2 5000+ eller FX-62 (när de har blivit riktigt billiga)...
http://www.msi.com.t...?UID=733&kind=1

Länkar nu ändå till ett relativt färskt processortest från slutet av april i år. Skriver "relativt" eftersom detta var innan Core 2 Duo...

http://www.anandtech...aspx?i=2747&p=3

...och jag valde Oblivion eftersom det är kanske det tyngsta spel som existerar idag, som inte bara kräver muskler mestadels från grafikkortet utan även mycket processorkraft. Och spelet klarar givetvis att nyttja dual core.

Kanske den långsammaste X2 3800+ ändå hade varit nånting att starta med innan en framtida uppgradering? Kostar nu 1.550kr så kanske den hade varit något som en kompromiss mellan A64 3500+ och X2 4200+? ;-)
http://www.komplett.....asp?sku=320788

klarar det mitt sytem (minne, graff osv)?

Det bör iaf inte vara några bekymmer.

Chassit? Räcker 430 watt?

Ja för detta...
http://www.komplett....37-DB9ED847AA5D
...räcker nätagget i Anteclådan gott. Och även ifall du skulle få för dig att ändra processorn till X2 3800+. ;-)
[Inlägget ändrat 2006-07-31 18:54:36 av RN]




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket