Hoppa till innehåll

Foto

Xavi X5222r-P3


  • Vänligen logga in för att kunna svara
15 svar till detta ämne

#1 Mathias E Johansson

Mathias E Johansson

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 9 inlägg
  • Ort:Mullsjö

Postad 7 januari 2006 klockan 14:53

Hej.
Jag har ett Xavi X5222r-P3 modem och undrar följande, Kan man ansluta 4 st datorer direkt till modemet eller måste man andvända en router ??

Det finns 4 st uttag bak på modemet, men vad jag har kunnat läsa mig till så andvänds bara det första (!!??) till internet.....


#2 Datamilla

Datamilla

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 760 inlägg
  • Ort:Finsta

Postad 8 januari 2006 klockan 18:06

http://www.xavi.com....IAD-5222rP3.htm
produktfakta om modemet.

Vad jag kunde läsa mig till kan du koppla 4 datorer till denna Ethernet switch

Integrated four-port Ethernet switch with automatic speed-sensing and crossover correction


Milla


#3 Mathias E Johansson

Mathias E Johansson

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 9 inlägg
  • Ort:Mullsjö

Postad 9 januari 2006 klockan 14:19

Hej

Jaha, Och hur gör man då? Jag har kopplat 2 datorer till modemet men bara fått igång en av dom....Den andra får ingen eller Fel IP-adress o när jag ska förnya/reparera den så får den ingen kontakt med DNS-Serven.

Hur kommer man åt Modemets inloggning?

Tack. Mathias


#4 Datamilla

Datamilla

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 760 inlägg
  • Ort:Finsta

Postad 9 januari 2006 klockan 15:30

Oftast kan man "surfa" till den via dess IP adress som på en vanlig internetsite Du borde ha fått dokumentation med till modemet som ger dig användaruppgifter som inloggnings/användarnamn samt lösenord.

Milla


#5 Mathias E Johansson

Mathias E Johansson

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 9 inlägg
  • Ort:Mullsjö

Postad 9 januari 2006 klockan 16:01

Det är det jag inte har fått. Är det specifikt för "just"det modemet?

hittar inte ngn IP att surfa till eller ngt alls....Och att det bara är en dator som fungerar med modemet blir jag inte klok på....


Mathias


#6 Datamilla

Datamilla

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 760 inlägg
  • Ort:Finsta

Postad 9 januari 2006 klockan 16:45

Jag måste erkänna att jag inte är någon expert på detta men ett tips är att det finns många trådar som behandlar detta ämne sen tidigare.

Jag kan bara referera till mitt eget modem. Jag surfar in på det med ip=standardgateway som den ger till mitt lan för internet och för att logga in använder jag anv+lösenord från dem som levererar mitt internet i detta fall Glocalnet. Kolla på den datorns inställningar som fungerar.

Tag kör på startmenyn
skriv cmd tryck enter
skriv ipconfig /all
så ser du vilka inställningar den har.

Kanske hjälper det lite
Annars kanske någon av våra experter kan ta vid.

Milla


#7 Mathias E Johansson

Mathias E Johansson

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 9 inlägg
  • Ort:Mullsjö

Postad 9 januari 2006 klockan 17:22

Jag har kollat igenom alla trådar här på foumret om Xavi o inte hittat ngt alls om just 5222r-P3, o jag har nog provat allt jag har kommit på men inte fått det att fungera, Men jag tackar för din Insats så Mycket =)



Mathias


#8 Datamilla

Datamilla

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 760 inlägg
  • Ort:Finsta

Postad 9 januari 2006 klockan 17:45

Hittade du inställningarna på den datorn som fungerade?
Milla


#9 Mathias E Johansson

Mathias E Johansson

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 9 inlägg
  • Ort:Mullsjö

Postad 9 januari 2006 klockan 17:50

Nej, jag har inte lyckats att lösa problemet...

...eller kanske = Slänger skiten i väggen o köper ett nytt =)

Tycker det är sjukt när det står att modemet ÄR en router oxå, men att det bara går att koppla in en dator...eller kanske är bara jag som inte fattar, men jag kommer inte ens in i modemet....



Mathias


#10 Datamilla

Datamilla

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 760 inlägg
  • Ort:Finsta

Postad 9 januari 2006 klockan 18:07

Som sagt jag är inget proffs men det är dyrt å slänga saker i väggen.
Ge inte upp nu...

Ett sätt att lösa problemet om du vill ha 2 datorer eller fler inkopplade är att svara på frågor och att få svar:)

Hittade du standardgatewayens ip nummer på den fungerande datorn. Då kan du manuellt konfigurera den andra, i alla fall testa om det går. Jag har mitt adsl kopplat till en switch då jag har 6 datorer inkopplade och ibland fler då ungarna LANAR som det så fint heter. Mitt modem har bara en utgång men är en router och sköter delen utåt. Har statiska ip adresser i Nätverket och alla datorer har internet.
Så med lite vilja så går det.
Milla


#11 Mathias E Johansson

Mathias E Johansson

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 9 inlägg
  • Ort:Mullsjö

Postad 9 januari 2006 klockan 19:07

Vilja och kunskap vilket det sistnämna jag inte besitter så bra...Är inte heller duktig på detta, Men jag ska koppla in det nya modemet imon igen o göra en sista ansträgning.....:)


#12 Datamilla

Datamilla

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 2 760 inlägg
  • Ort:Finsta

Postad 9 januari 2006 klockan 19:12

Även om jag kanske inte kan svara så finns det många duktiga som ser tråden ändå och kan hjälpa dig
Lycka till
Milla


#13 Leslie Raie

Leslie Raie

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 86 inlägg
  • Ort:Staffanstorp

Postad 10 januari 2006 klockan 12:56

Det är möjligen inte så att din ISP har gett dig 1 (ett) statiskt IP-nummer för din inloggning till internet? I så fall kommer du bara att kunna koppla in en (1) fungerande dator på modemet oavsett antalet portar. Men kopplar du en switch eller router så fixar den ett subnät för flera datorer.


#14 Mathias E Johansson

Mathias E Johansson

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 9 inlägg
  • Ort:Mullsjö

Postad 10 januari 2006 klockan 17:10

Jag har ett dynamiskt IP, Har ISP Telias 24/1

tror inte att det är så iaf som du säger
Jag har en router kopplad nu, En D-Link 604. som bara strular, ska jag öppna portar för typ DC eller ngt annat så låser den sig bara o jag får köra tillbax till óm gamla inställningarna. den stänger ner allt, går inte att komma ut på nätet engång
[Inlägget ändrat 2006-01-10 17:10:24 av Mathias E Johansson]

#15 Mathias E Johansson

Mathias E Johansson

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 9 inlägg
  • Ort:Mullsjö

Postad 11 januari 2006 klockan 13:35

nähä....satt idag i 3 timmar o pulade med detta f***de modem som inte vill fungera....:thumbsdown: . Nu ger jag upp, jag kommer inte in i modemet en gång....ngn som vill köpa billigt ;) ?....


Blir till o köpaq ett nytt moden istället...


Mathias


#16 Andyreas

Andyreas

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 5 inlägg
  • Ort:MALMÖ

Postad 12 januari 2007 klockan 21:51

Kan efter lite eget forskande bara komma fram till att de är nåt lurt med den routern. Det är precis som att den startar upp i bryggat läge..du hamnar direkt ut på nätet med port 1 och kommer inte åt ditt eget nätverk... Lurigt som fan...har resetat och hållt på.....du kan dock komma åt routerns ip om du ändrar alla nätverksinställningar och kör med 192.168.1.1 som manuellt gateway..då kommer du dock inte åt nätet och default lösen och anv admin admin funkar ändå inte så det ger dig inget. Frustrerande





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Senaste inläggen

 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt

  • TV Sverige: Behändig box för hemmaplan

    Igår, kl 14:00
    TV Nordics lilla mediaspelare är som ett mellanting mellan Apple TV och Google Chromecast. Fast något snålt med funktioner och väldigt, väldigt sve...
  • Microsoft hånar Siri i ny reklamfilm

    Igår, kl 10:47
    I en ny reklamfilm antyder Microsoft att företagets Cortana är en långt bättre digital assistent än Apples Siri.
  • Pirate Bay satsar mobilt

    Igår, kl 07:00
    Efter nästan tio år har Pirate Bay släppt en ny version av fildelarsajten som nu fungerar på mobila enheter.
  • 6 sajter att besöka i dag på Bellmandagen

    2014-jul-26, 07:01
    I dag, 26 juli, är det Bellmandagen. Det firas på bland annat Skansen, men även du därhemma kanske vill plocka fram några epistlar och sjunga och s...
  • 13 gratis tidsfördriv för regniga sommardagar

    2014-jul-25, 14:29
    Regn? Inga vänner hemma? Då och då är det skönt med enkla "tidsdödarspel", som får fylla stunderna i väntan på något annat.
  • Här är hotellen med snabbast internet

    2014-jul-25, 10:40
    Är internet viktigt för dig när du är ute och reser finns det nu en smart guide som visar hotellen med de bästa internetkopplingarna världen över.
  • Här är nya betan av Chrome för Android

    2014-jul-25, 07:32
    Den senaste testversionen av Chrome för Android ger en försmak av hur nästa version av Android kommer att se ut.
  • Här är Firefox 31

    2014-jul-24, 12:30
    Mozilla släppte i går Firefox 31 som innehåller en bunt buggfixar samt bättre skydd mot skadliga webbplatser.
  • Microsoft skrotar Surface Mini

    2014-jul-24, 02:49
    Än en gång har Microsoft tvingats göra en nedskrivning av Surface och antyder att planerna på en Surface Mini har lagts ned.
  • Här är nya Google Play

    2014-jul-23, 10:44
    Google meddelade i dag företaget släpper en ny version av app-butiken Google Play.

Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket