Hoppa till innehåll

Foto

Ta bild på skärmen?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
11 svar till detta ämne

#1 JaffaMandarinen

JaffaMandarinen

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 73 inlägg
  • Ort:Mölndal

Postad 22 mars 2005 klockan 22:07

Om jag är inne på en hemsida och vill kopiera t ex en statistiktabell men det går inte, så då kom jag på att man kan väl ta en "skärm" bild, lägga den på hårddisken och plocka upp den i ett bildprogram. Eller...

Hur tar man denna bild då? Borde väl ha att göra med prt scr knappen?

Mvh



#2 Stefan Eklinder

Stefan Eklinder

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22 165 inlägg
  • Ort:HELSINGBORG

Postad 22 mars 2005 klockan 22:10



Hur tar man denna bild då? Borde väl ha att göra med prt scr knappen?



Jupps, du kan använda Print Screen-tangenten.
Hoppa in i ett bildbehandlingsprogram och redigera bilden där, för att du får hela Skrivbordet som skärmdump.

Ska finnas en kombination som bara tar en skärmdump av aktivt fönster.
Glömmer det alltid. :-) Hur var det nu?


---
C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

"Det finns två företeelser som är oändliga, universum och den mänskliga dumheten. Jag är dock inte säker på den förstnämnda."

- Albert Einstein


#3 Marcus_J

Marcus_J

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 239 inlägg

Postad 22 mars 2005 klockan 22:10

tryck på prtsc och klistra in bilden i ett ritprogram tex paint

/Marcus


#4 Tunna

Tunna

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 034 inlägg
  • Ort:Saltsjöbaden

Postad 22 mars 2005 klockan 22:11

Du trycker PrtScn knappen för hela skärmen och Alt+PrtScn för aktivt fönster sedan är det bara att klistra in i typ Paint som kommer med Windows eller något annat bildbehandlingsprogram typ Paint Shop e.d.
Tunna/


#5 Marcus_J

Marcus_J

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 239 inlägg

Postad 22 mars 2005 klockan 22:12

Glömmer det alltid. :-) Hur var det nu?


alt+prtscr


#6 Stefan Eklinder

Stefan Eklinder

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22 165 inlägg
  • Ort:HELSINGBORG

Postad 22 mars 2005 klockan 22:17

alt+prtscr

:thumbsup:

Tackar!


---
C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

"Det finns två företeelser som är oändliga, universum och den mänskliga dumheten. Jag är dock inte säker på den förstnämnda."

- Albert Einstein


#7 Leab

Leab

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 478 inlägg

Postad 22 mars 2005 klockan 22:25

Finns ett annat program som heter pic cutter, där kan man "måla" upp en valfri ruta och spara som bmp. Sen är det ju lätt att spara om den i tex jpg.

Jag är jättenöjd med pic cutter.

http://www.mazepath.com/PicCutter.htm

/Leif


#8 JaffaMandarinen

JaffaMandarinen

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 73 inlägg
  • Ort:Mölndal

Postad 22 mars 2005 klockan 22:41

Ehh! autosparar den sig själv på datorn för när jag trycker på alt+prt scr
eller bara prt scr så händer ingenting???

Mvh




#9 Marcus_J

Marcus_J

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 239 inlägg

Postad 22 mars 2005 klockan 22:47

Om du hade läst hela svaren så hade du sett att du är tvungen att klistra in den i ett bildbehandlingsprogram såsom paint tex, gå in i redigeramenyn och välj klistra in eller tryck ctrl+v

/Marcus


#10 JaffaMandarinen

JaffaMandarinen

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 73 inlägg
  • Ort:Mölndal

Postad 22 mars 2005 klockan 22:52

Mmmm. Tackar!




#11 Lars2W2

Lars2W2

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 941 inlägg

Postad 23 mars 2005 klockan 14:37

Jag testade följande: Gick till SCB och letade fram http://www.scb.se/te...t____115443.asp som är de 100 vanligaste pojknamnen 2004. Där markerade jag själva tabellen, från rubriken ner till sista raden och gjorde Ctrl-c (kopiera).

Sen öppnade jag ett nytt blad i Excel och gjorde "klistra in special". Fick välja mellan HTML, Unicode och Text. Valde givetvis HTML och fick ut tabellen helt OK att jobba vidare med.


#12 Freddie.

Freddie.

    Aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPip
  • 369 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 23 mars 2005 klockan 15:28

Där markerade jag själva tabellen, från rubriken ner till sista raden och gjorde Ctrl-c (kopiera).
Sen öppnade jag ett nytt blad i Excel och gjorde "klistra in special". Fick välja mellan HTML, Unicode och Text. Valde givetvis HTML och fick ut tabellen helt OK att jobba vidare med.


Eller gör du så här att du laddar ner excelfilen som ligger under tabellen...så slipper man alla "-" (minus)-tecken...*tihi*...förlåt att jag retades...kunde inte låta bli...*nu-skäms-jag-nästan*...





1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 

Senaste trådarna

 

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket