Hoppa till innehåll

Foto

Vilket moderkort har jag?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
4 svar till detta ämne

#1 kungmats

kungmats

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 635 inlägg
  • Ort:Falun

Postad 9 februari 2005 klockan 19:23

Hej!

Har en dator med ett moderkort som har inbyggt grafikkort, ljudkort, nätverkskort mm.

Jag tror det är ett VIA kort men är inte säker.

Finns det något program man kan ladda ner, någon sida man kan gå in på eller något annat sätt att ta reda på vilken modell av vilket fabrikat man har?

Jag har installerat XP på den men det saknas massor med drivrutiner som jag måste ladda ner .... men till vilket kort?





#2 Sicurezza

Sicurezza

    Mindre aktiv

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16 537 inlägg
  • Ort:Westermalm
  • IT-kunskaper:Autodidakt

Postad 9 februari 2005 klockan 19:30

kungmats skrev:

Finns det något program man kan ladda ner, någon sida man kan gå in på eller något annat sätt att ta reda på vilken modell av vilket fabrikat man har?

Everest Home Edition fixar detta åt dig:

http://www.lavalys.c...en&pageid=3

Eller CPU-Z:

http://www.cpuid.com/cpuz.php

Och till sist Sandra:

http://www.sisoftware.co.uk/

Alla är gratis.


#3 Stefan Eklinder

Stefan Eklinder

    Beroende

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPipPip
  • 22 171 inlägg
  • Ort:HELSINGBORG

Postad 9 februari 2005 klockan 19:32


Tråden flyttad till Processorer, moderkort & minnen

--

Finns det något program man kan ladda ner, någon sida man kan gå in på eller något annat sätt att ta reda på vilken modell av vilket fabrikat man har?


Everest Home Edition
http://www.lavalys.com

Du hittar det mesta som har med ditt moderkort att göra under Moderkortfliken.

Lycka till!

VIA kan vara chipset på moderkortet.

---
C:\Eforum\Stefan Eklinder> moderator Datorbygge/montering|

Murphys lagar om datoranvändande:. 6. Den som skrattar sist har antagligen gjort en backup. - Yttermera, E-verything

[Inlägget ändrat 2005-02-09 19:37:54 av Stefan Eklinder]

#4 Laso

Laso

    Beroende

  • Moderatorer
  • 12 373 inlägg
  • Ort:Örebro län

Postad 9 februari 2005 klockan 19:44

Om du föredrar föregångaren till Everest Home Edition som heter Aida32

så hittar du programmet här, det är ju på svenska också.


http://www.datorsajt...ida32pe_390.exe





// Gästen

Sopa alltid rent framför egen dörr


#5 kungmats

kungmats

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 635 inlägg
  • Ort:Falun

Postad 9 februari 2005 klockan 19:52

Suveränt!!!:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Precis vad jag sökte (och inte visste att det fanns)


....dessutom på svenska!!! (Everest)

Tackar och bockar = POÄNG!!!



// Mats W \




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 
 

pc för alla Senaste nytt


Senaste jobben

Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket