Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

100 senaste inläggen

Google Chrome-förminskad sida

Webbläsare Inlägget postat: 26 minuter sedan
Ctrl och plustangenten. Yes. Tack!
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 35 minuter sedan
Malwarebytes skriver att det hänger ihop med att de la till en funktion i början av november och utpekningen av WebData-filen hänger ihop med Chromes synkroniseringsfunktion där troligen gammal "dålig" data synkroniseras till den aktuella WebData-filen från något annat ställe.   https://forums.malwa...comment=1180550   Har du synkronisering i din Chrome?   Själva "Web Data"-filen verkar innehålla information för automatisk ifyllnad av formulär/textfält på webbsidor så egentligen är det inget som påverkar datorn eller är skadligt på något annat sätt. Synkroniseringen är på...
Läs tråden ›

Virtuella skrivbord osv

Operativsystem - övriga Inlägget postat: Idag, kl 07:47
Om du rör på din mus och alt+tab funktionen dyker upp så tyder det väl inte på att den är känslig utan att det är något fel. Den funktionen ska inte vara kopplad till att du flyttar musen.   Har du provat med en annan mus?
Läs tråden ›

Google Chrome-förminskad sida

Webbläsare Inlägget postat: Igår, kl 23:26
Ja, det låter som ett gott råd. Du kan också titta i Google Chrome-hjälpen: https://support.goog...f_topic=7439724 Ange sidstorlek eller teckenstorlek för alla webbsidor Du kan ändra storlek på allt på en webbsida – såväl text som bilder och video – eller ändra enbart teckenstorleken.
Läs tråden ›

Google Chrome-förminskad sida

Webbläsare Inlägget postat: Igår, kl 23:19
Håll ner Ctrl tangenten och klicka på plus tangenten till du får sidan som du vill ha den.
Läs tråden ›

OKQ8 Bank och frågor om kortanvändning

Juridik Inlägget postat: Igår, kl 22:32
De måste väl ha en form av bankverksamhet för att kunna hantera pengar på det vis det gör? Per definition.   Dvs du är kund där även om du inte sparar pengar där, du använder kortet, du transfererar pengar genom dem och de är därmed skyldiga att ställa dessa frågor. Skaffa sig denna kunskap. om du inte gillar det, teckna kort hos annan bank men du lär få svara på dessa frågor även där.
Läs tråden ›

Comodo uninstaller firewall 10

Säkerhet - övrigt Inlägget postat: Igår, kl 22:00
Instruktioner här https://forums.comod...-t120194.0.html   En chansning kan vara att prova ESET AV Remover tool som lär kunna ta bort Comodo firewall 8 https://support.eset...3527/#removable
Läs tråden ›

Firefox 57

Webbläsare Inlägget postat: Igår, kl 21:37
Nu ger jag upp FF 57, hur jag än gör så vill det inte, flikarna hamnar ovanpå, startade flikar stänger ner vid avslut, startar inte upp igen, fungerar inte att köra via högermenyn heller, den funktionen är nedsläckt, så nu är det Pale Moon som gäller tills FF kan fungera här igen. Tyvärr fungerar inte min lösenordshanterare , men får köra manuellt med denna.
Läs tråden ›

Thunderbird - felaktig datum

Epostprogram Inlägget postat: Igår, kl 17:40
Det är ingen lösning jag direkt jublar över, men möjlig om jag inte kommer på något bättre. Mitt första försök var att importera mappen från WLM på nytt till en temporär mapp i Thunderbird, men precis som man kunde misstänka blev resultatet det samma.
Läs tråden ›

Rubriker?

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: Igår, kl 17:25
Menar du funktionen Innehållsförteckning?
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: Igår, kl 17:16
Malwarebytes skriver att det hänger ihop med att de la till en funktion i början av november och utpekningen av WebData-filen hänger ihop med Chromes synkroniseringsfunktion där troligen gammal "dålig" data synkroniseras till den aktuella WebData-filen från något annat ställe.   https://forums.malwa...comment=1180550   Har du synkronisering i din Chrome?   Själva "Web Data"-filen verkar innehålla information för automatisk ifyllnad av formulär/textfält på webbsidor så egentligen är det inget som påverkar datorn eller är skadligt på något annat sätt.
Läs tråden ›

Thunderbird - felaktig datum

Epostprogram Inlägget postat: Igår, kl 16:52
Vidaresända det till dig själv? Fast då blir det felaktig avsändare i stället.
Läs tråden ›

Kan inte köra Kontrollpanelen

Windows 10 Inlägget postat: Igår, kl 15:40
Fick idag uppdateringen Version 1709 av Win10. Nu är mina ev. problem med att använda gamla "hederliga" Kontrollpanelen lösta. Kan även använde tillägget Classic Shell igen, och start funkar som det är tänkt. Mina genvägar är tillbaka, tack för det Microsoft! ;-)   Jag vill samtidigt tacka Flyfisherman för all hjälp, TACK!    
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: Igår, kl 15:26
Okej Kan du ta en skärmdump som visar meddelandet från Malwarebytes? Kommer det när du skannar datorn med Malwarebytes eller när du använder Chrome? Jag vet inte exakt vad du menar  med meddelande och bifogar därför följande från Malwarebytes rapport. Fel ? Varningen kommer när jag skannar med Malwarebytes och hotet dyker upp när den skannar delen heuristik   
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: Igår, kl 13:46
Okej Kan du ta en skärmdump som visar meddelandet från Malwarebytes? Kommer det när du skannar datorn med Malwarebytes eller när du använder Chrome?
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: Igår, kl 12:19
Det ser bra ut i den loggen. Nu får du kolla om Malwarebytes hittar något mer. Tyvärr nödgas jag meddela dig att när jag kört Malwarebytes kommer det upp samma hotvarning som tidigare. PUH !
Läs tråden ›

Thunderbird - felaktig datum

Epostprogram Inlägget postat: Igår, kl 11:05
För att förtydliga det hela är det alltså i listan över mail som det finns datum som 2040-02-06, 2040-02-07 och 2040-02-14. Än mer förvirrande blir det om man tittar i respektive mail. Där står istället 1904-01-01, 1904-01-02 och 1904-01-09. 
Läs tråden ›

Kan ej sända ett officedokument som mejl

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: Igår, kl 09:56
Office 2003 stöds inte av Windows 10, men kan fungera.   https://support.offi...b4-54f7d7275705   Spontant känns det dock som att TS försöker skicka filen genom att t.ex. högerklicka på den. Windows vill då starta TS standardprogram för mail(Outlook). Men av någon anledning har PST-filen C:\Users\pc\Documents\Outlook-datafil-Speleverket.pst flyttats eller tagits bort så Outlook hittar inte denna och ger en varning. I sådana fall borde väl lösningen vara att gå in i inställningarna för Outlook och ta bort "länken" till den filen.
Läs tråden ›

Söka ett tidigare datum i en databas

Kalkylprogram - Excel m fl Inlägget postat: Igår, kl 09:45
Tack för alla "input", jag får mycket att fundera över hur jag vill ha det. Jag har kommit en bit på vägen nu och har skickat ett utkast till kassören för att höra vad han saknar eller vad jag har missat. Så just nu ser det ut så här att jag har en databas som jag då ska peta in avläsningarna på med tiden. Sedan med Pivottabeller så hämtar jag data (som jag nu tror intresserar kassören) och där då ha kan filtrera ut det han vill ha. Pivottabellerna kommer sedan att få egna flikar då jag har förstått att de kan överlappa varandra när det blir många träffar. Det finns även två listor som jag...
Läs tråden ›

Backup av Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: Igår, kl 09:42
Utmärkt!   Jag har för mig att "Live Mail" sparar varje enskilt mejl i sin egen fil och det tar längre tid att kopiera många små filer än få stora filer. Detta är säkert förklaringen. Jag har bestämt för mig att bytet från Outlook Express till WLM gav motsatt effekt, dvs att backup i OE gick fort för att bli mycket långsammare i WLM.
Läs tråden ›

Är det någon som förstår sig på Wish?

På konsumentens sida Inlägget postat: Igår, kl 09:11
Jo, det fungerar ju bra. Men det är ju synd att inte de andra kanalerna fungerar.
Läs tråden ›

Systemavbildning på USB, fungerar inte.

Windows 10 Inlägget postat: Igår, kl 08:57
Kolla hur mycket diskplats som är upptagen på din systemdisk. Är det mer än 29 GB så är det förmodligen därför. 
Läs tråden ›

Är det någon som förstår sig på Wish?

På konsumentens sida Inlägget postat: Igår, kl 08:16
Om du loggar in hos Wish och kollar Orderhistorik?Ser där att jag ska få mina prylar den 26/11. Alltså de jag redan fått...
Läs tråden ›

! sant & falskt

C & C++ Inlägget postat: Igår, kl 07:22
Sant...   Utropstecknet negerar ett booelskt uttryck. Sant blir falskt och falskt blir sant.
Läs tråden ›

Är det någon som förstår sig på Wish?

På konsumentens sida Inlägget postat: Igår, kl 06:11
Har som sagt tittat där också. Det hela är mycket underligt.
Läs tråden ›

Backup av Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: Igår, kl 02:33
Utmärkt!   Jag har för mig att "Live Mail" sparar varje enskilt mejl i sin egen fil och det tar längre tid att kopiera många små filer än få stora filer.
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: Igår, kl 02:08
Det ser bra ut i den loggen. Nu får du kolla om Malwarebytes hittar något mer.
Läs tråden ›

Firefox 57

Webbläsare Inlägget postat: 2017-nov-20
Ska kolla på det mer i morgon, just nu har jag totalrensat allt med FF i datorn och kör med Pale Moon istället, blir att labba mer nu under veckan.
Läs tråden ›

Firefox 57

Webbläsare Inlägget postat: 2017-nov-20
Den funktionen, Återställ föregående session, har inte jag enligt bild, håller på och testar lite med 57:an igen, men återigen efter uppdateringen till FF 57, har det börjat gå troll i både FF men även i TB, där går det plötsligt inte att klicka på länkar, FF öppnar inga länkar alls längre, frustrerande...   sshot-39.png   Det beror på att du har markerat "öppna med senaste flikarna" eller vad det står i den svenska versionen. Avmarkerar du det valet och startar om FF, finns funktionen tillgänglig.
Läs tråden ›

Firefox 57

Webbläsare Inlägget postat: 2017-nov-20
Den funktionen, Återställ föregående session, har inte jag enligt bild, håller på och testar lite med 57:an igen, men återigen efter uppdateringen till FF 57, har det börjat gå troll i både FF men även i TB, där går det plötsligt inte att klicka på länkar, FF öppnar inga länkar alls längre, frustrerande...  
Läs tråden ›

Kan ej sända ett officedokument som mejl

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: 2017-nov-20
Har du någon mapp i DOKUMENT som heter Outlook, så ligger pst filen där. Annars bör den ligga i din användarprofil, såvida du själv inte har kopierat in pst filen från någon tidigare dator och då lagt den någon annanstans.
Läs tråden ›

Är det någon som förstår sig på Wish?

På konsumentens sida Inlägget postat: 2017-nov-20
Nyligen handlat hos Wish. Eller - nyligen fått leveransen.Mina mail hade hamnat bland skräpposten,
Läs tråden ›

Computer Swedens podcast

Internet – övrigt Inlägget postat: 2017-nov-20
När det gäller ditt inlägg 2015 så hade du ju funnit att Computer Swedens podcast var nerlagd: "CS podcast sänder inte längre, men vi har samlat våra avsnitt på denna sida. Är du sugen på mer podcast här på IDG, så rekommenderar vi Kodsnack, som du hittar hos Techworld."   Jag vet inte om Kodsnack fortfarande finns men jag antar att CS podcasten var roligare. Hursomhelst kan det ju ha varit bra att du har gjort en tråd om den saknade podcasten utifall att någon från IDG skulle se tråden och förstå att podcasten uppskattades. Jag gissar att den las ner av ekonomiska orsaker. "Men det bl...
Läs tråden ›

Systemavbildning på USB, fungerar inte.

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-20
29 GB tycker jag låter för litet för att rymma en systemavbildning? Du menar att det är därför den inte blir godkänd ?
Läs tråden ›

Computer Swedens podcast

Internet – övrigt Inlägget postat: 2017-nov-20
4 år senare och längtar fortfarande
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-20
Kan du flytta FRST-programmet från mappen "Hämtade filer" till "Skrivbordet"? Det behövs för att nedanstående ska fungera.   Starta programmet Anteckningar. Kopiera alla rader i rutan: CreateRestorePoint: CloseProcesses: HKU\S-1-5-21-3291727462-2011153860-1867169096-1001\...\Run: [SpybotPostWindows10UpgradeReInstall] => C:\Program Files\Common Files\AV\Spybot - Search and Destroy\Test.exe [1011200 2015-07-28] (Safer-Networking Ltd.) Filter: application/x-mfe-ipt - {3EF5086B-5478-4598-A054-786C45D75692} - No File FF Extension: (Youtube Unblocker Remediation) - C:\Users\g...
Läs tråden ›

Kan ej sända ett officedokument som mejl

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: 2017-nov-20
Kan du bifoga ett icke Officedokument som bilaga i ett email, t.ex en bildfil?
Läs tråden ›

Löpande summa, visa procent av överordnad rad

Kalkylprogram - Excel m fl Inlägget postat: 2017-nov-20
Jag misstänker att det är datum som ställer till det. Det ser ut som om du använder "Gruppera" för att visa månad. Då blir det blir knas när du skall räkna procent på ackumulerade datum summor (eftersom de ackumuleras åt alla håll och kanter). Om du skapar en ny datumvariabel i din datatabell, typ =TEXT(B2;"ÅÅÅ-MM") Och använder den som kolumnetikett så tror jag att den gör som du vill. Hmmm eller betyder "tyvärr inte möjligt att skapa egna beräknade värden" att du inte kan mickla med rådata alls :-( Ähh testa med lite påhittade data så ser du skillnaden. Inte det svar du ville ha antar jag...
Läs tråden ›

Diskutrymme för operativsystem

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-20
Min enda erfarenhet av behovet att ändra partitionering är av äldre datum och då var det bara att ge upp, alltså brukar jag vara noga med att få det rätt från början  Glädjande att det verkar ha blivit enklare.
Läs tråden ›

Installation Samsung Xpress SL-M2026

Skrivare Inlägget postat: 2017-nov-20
Ovan beskrivs två problem som jag misstänkte kunde ha samband även om det verkade långsökt. När det löste sig med det ena (BankID) drog jag slutsatsen att det inte fanns något samband. Nu visar det sig att efter ominstallationen av BankID så fungerar plötsligt skrivaren också. Jag har inte susning om varför, men det kan jag leva med.
Läs tråden ›

Behöver hjälp med ny dator; skärmen visar signalproblem

Bildskärmar Inlägget postat: 2017-nov-20
OK, så du har löst problemet. Hur då? Eforum är till för att hjälpa varandra. Någon kanske har likadant problem som du.
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-20
Kan du flytta FRST-programmet från mappen "Hämtade filer" till "Skrivbordet"?Det behövs för att nedanstående ska fungera. Starta programmet Anteckningar.Kopiera alla rader i rutan: CreateRestorePoint: CloseProcesses: HKU\S-1-5-21-3291727462-2011153860-1867169096-1001\...\Run: [SpybotPostWindows10UpgradeReInstall] => C:\Program Files\Common Files\AV\Spybot - Search and Destroy\Test.exe [1011200 2015-07-28] (Safer-Networking Ltd.) Filter: application/x-mfe-ipt - {3EF5086B-5478-4598-A054-786C45D75692} - No File FF Extension: (Youtube Unblocker Remediation) - C:\Users\...
Läs tråden ›

Backup av Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-20
Jag har nu provat att kopiera hela mappen Thunderbird och till min stora förvåning tar det mindre än en minut. Att göra identiskt samma sak i Windows Live Mail tar cirka 12 minuter. Jag trodde först att något gått snett, men det visar sig att i kopian finns mapp Profile och all dess undermappar och dess storlek stämmer också. Detta betyder att det är enkelt att dagligen spara rubbet.
Läs tråden ›

Vad hände med USB minnet? Monterar ej. Fixat.

Hårddiskar & Lagringsmedia Inlägget postat: 2017-nov-20
Jag testade att formatera minnet som "Master Boot Record" och sedan partionerade jag det som "Ext4". Funkade perfekt. Minnet monterar nu som det ska.
Läs tråden ›

Backup av Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-20
Söker man på Internet efter backupverktyg till Thunderbird finner man bl a MozBackup och BackupThunderbird, men inget av dem verkar möjliggöra att ta kopia av valda delar. Som jag använder min mailklient är det endast Inkorgen och Sent Items som behöver sparas dagligen. Resten (vilket tar för lång tid att spara dagligen) finns det behov av att spara enbart vid de tillfällen när man flyttat mail till Lokala mappar eller gjort någon annan förändring.   Enklaste (dvs säkraste) sättet att spara allt verkar alltså vara att kopiera mappen   C:\Användare\"anv.namn"\AppData\Roaming\Thunde...
Läs tråden ›

Kan ej sända ett officedokument som mejl

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: 2017-nov-20
Såväl Word 2003 som Outlook 2003 fungerar än med Windows 10.
Läs tråden ›

Backup av Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-20
Hej! Det finns ett program, Mozbackup som fungerar för backup/återställning av Thunderbird eller Firefox.   Det som Cecilia föreslår och beskriver fungerar också. Jag har använt det för att flytta mail och inställningar i Thunderbird från Wndows till Ubuntu. Fungerar åt andra hållet också. Använde denna metod senast när jag åkte på en ren installation av Windows 10 ver 1709 (pro) på min stationära dator.     / Jari MozBackup har inte vidareutvecklats under många år och utvecklaren varnar för att det finns en del kända problem: http://mozbackup.jasnapaka.com/ Tyvärr, för ä...
Läs tråden ›

Irriterande mus

Hårdvara – övrigt Inlägget postat: 2017-nov-20
När det gäller högerklicksproblemet kolla hur det ser ut i springorna runt de tre knapparna på musen. På mina möss har det med tiden samlats smuts där och då fungerar inte knapparna som de ska utan de klibbar fast eller går inte ner helt och hållet. Man kan försöka rensa bort en del med något tunt, t ex en nagel. Men till slut hjälper det inte och med tiden kan väl även mekaniken bli nött. Skrapade lite med en nagel och nu fungerar högerklick felfritt. 
Läs tråden ›

Behöver hjälp med ny dator; skärmen visar signalproblem

Bildskärmar Inlägget postat: 2017-nov-20
Har du gjort något mer än att bara starta om datorn? För det låter lite konstigt att bara det skulle hjälpa.
Läs tråden ›

Kan ej sända ett officedokument som mejl

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: 2017-nov-20
Använder Windows 10. World 2003. Jag skriver ett dokument. Sparat som .doc och lägger detta under Mappar Dokument. Inga problem att öppna och skriva vidare, Men kan inte skicka som mejl. Får upp en felvarning på skärmen som säger.   Det går inte att hitta filen C:\Users\pc\Documents\Outlook-datafil-Speleverket.pst.   "Speleverket" är namnet på min pc.   Kan en okunnig få ett begripligt svar vore jag mycket tacksam. Hur gör du när du försöker skicka dokumentet? Det ser ut som att Microsoft Outlook (som ingår i en del Office) försöker startas. Är det ditt ordinarie mejlprog...
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-20
Bilden blir större när jag klickar på den men inte tillräckligt för att jag ska kunna läsa den.   Ja, det allmänna meddelandet kan du ignorera. Nu har jag laddat ned FRST64 och bifogar 2 filer.  Jag vill åtminstone nämna för dig att Google Chrome beter sig underligt i vissa fall. Inte alltid men någon gång då och avbryter den uppstarten och vill att jag ska försöka igen men det lyckas inte då heller. Jag kan inte minnas om detta beteende uppträdde exakt samtidigt som malwarebytes reagerade på eventuellt hot.  
Läs tråden ›

Behöver hjälp med ny dator; skärmen visar signalproblem

Bildskärmar Inlägget postat: 2017-nov-20
Om jag har hittat rätt dator på nätet, har du både integrerad grafik och ett separat grafikkort. Har du provat att ansluta skärmen till bägge alternative   Om jag har hittat rätt dator på nätet, har du både integrerad grafik och ett separat grafikkort. Har du provat att ansluta skärmen till bägge alternativen? Tack så mycket, men problemet är nu löst, behövde bara lite tid och många omstartningar.
Läs tråden ›

Fall Creators Update kommer 17 oktober

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-20
Någon som har fått blåskärm efter denna fall creators Update..??? Fick en men det var cmdhlp.sys som orsaked detta, sedan gick jag tillbaka till den föregående versionen av denna uppdatering då slapp jag blåskärmen..
Läs tråden ›

Behöver hjälp med ny dator; skärmen visar signalproblem

Bildskärmar Inlägget postat: 2017-nov-20
Om jag har hittat rätt dator på nätet, har du både integrerad grafik och ett separat grafikkort. Har du provat att ansluta skärmen till bägge alternativen?
Läs tråden ›

Backup av Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-20
Hej! Det finns ett program, Mozbackup som fungerar för backup/återställning av Thunderbird eller Firefox.   Det som Cecilia föreslår och beskriver fungerar också. Jag har använt det för att flytta mail och inställningar i Thunderbird från Wndows till Ubuntu. Fungerar åt andra hållet också. Använde denna metod senast när jag åkte på en ren installation av Windows 10 ver 1709 (pro) på min stationära dator.     / Jari
Läs tråden ›

Vill skicka en word-fil

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: 2017-nov-20
Tack för all hjälp. Jag skall gå igenom era tips.   Silverbacken
Läs tråden ›

Behöver hjälp med ny dator; skärmen visar signalproblem

Bildskärmar Inlägget postat: 2017-nov-20
Hur vet du att datorn fungerar när det inte visas något på skärmen? Har du testat skärmen med en annan dator? Har du prövat med båda HDMI-kontakterna på datorn? Tack för ditt svar! Antog att datorn fungerade då den lät som den ska, gick igång och fläkten fungerade, men det kan nog vara där problemet ligger.   Jag har testat skärmen med en annan dator och det fungerar.   Har provat med hdmi 2 också.
Läs tråden ›

Kan ej sända ett officedokument som mejl

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: 2017-nov-20
Vill du skicka ditt dokument som en bilaga i G-mail? Jag vet inte om jag uttryckte mig begripligt men hänvisar i så fall till vad Pelle Penna och jag skrev i din tidigare tråd: https://eforum.idg.s...ka-en-word-fil/
Läs tråden ›

Kan ej sända ett officedokument som mejl

Ordbehandling - Word m fl Inlägget postat: 2017-nov-20
Jag vet inte hur du gör för att skicka din fil men den filen som inte kan hittas är en .pst fil och det är en fil som innehåller en backup för Outlook. Det är inte ditt dokument.   En Outlook.pst fil finns vanligtvis på någon av dessa platser i Windows 10   C:\Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Outlook C:\Users\<username>\Roaming\Local\Microsoft\Outlook   Anger du rätt sökväg när du ska bifoga ditt dokument?   Fungerar det om du högerklickar på ditt dokument och sedan väljer "Skicka till" och Epostmottagare?
Läs tråden ›

Systemavbildning på USB, fungerar inte.

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-20
29 GB tycker jag låter för litet för att rymma en systemavbildning?
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-20
Bilden blir större när jag klickar på den men inte tillräckligt för att jag ska kunna läsa den.   Ja, det allmänna meddelandet kan du ignorera.
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-20
Bilden finns där men tyvärr kan jag inte läsa exakt vad det står i meddelandet eftersom det är så litet. Är ju bra att veta om det är ett allmänt hållet varningsmeddelande för många filer från internet eller om det är något som gäller att just FRST-filen skulle vara infekterad. Kan du skriva av meddelandet och de tre alternativen exakt? Jag trodde att texten skulle förstoras om man klickade på den. Det står dock: "Det är inte vanligt att FRST64.exe laddas ned och den kan skada din enhet". Därefter kommer texten ta bort, kör, visa nedladdningar. Mitt intryck är att det verkar tämligen al...
Läs tråden ›

Behöver hjälp med ny dator; skärmen visar signalproblem

Bildskärmar Inlägget postat: 2017-nov-20
Hur vet du att datorn fungerar när det inte visas något på skärmen? Har du testat skärmen med en annan dator? Har du prövat med båda HDMI-kontakterna på datorn?
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-20
Bilden finns där men tyvärr kan jag inte läsa exakt vad det står i meddelandet eftersom det är så litet. Är ju bra att veta om det är ett allmänt hållet varningsmeddelande för många filer från internet eller om det är något som gäller att just FRST-filen skulle vara infekterad. Kan du skriva av meddelandet och de tre alternativen exakt?
Läs tråden ›

Backup av Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-20
Enstaka mejl vet jag inte men för att flytta alla mejl till en annan dator så är det nog enklast att göra en kopia (i form av en komprimerad mapp, zip-fil) på hela Thunderbird-profilen och sen packa upp den till motsvarande ställe i den andra datorn. Profilmappen: C:\Användare\"anv.namn"\AppData\Roaming\Thuderbird\Profiles\"profilnamn"   Det finns ju inte en fil per mejl utan det är en fil per mejl-mapp som används så det är inte lika enkelt att hantera enstaka mejl.
Läs tråden ›

Ipad till Ipad

Surfplattor Inlägget postat: 2017-nov-20
https://support.appl.../sv-se/HT203977
Läs tråden ›

Diskutrymme för operativsystem

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-20
Tror inte heller att det är någon större skillnad i storlek mellan Windows 8.1 och 10.   Det går ju att flytta gränsen mellan partitioner i framtiden också med hjälp av särskilda partitionsprogram så vad du väljer nu är ju inte för alltid.
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-20
1. Tycker det är lite konstigt att Malwarebytes lägger en loggfil i en av Chromes mappar.   3. Ja, på något sätt verkar Chrome använda sig av den olämpliga sidan dts.search-results.com.   2. Vilket program skickar ut varningen? Bifoga gärna en skärmdump som visar varningen. En skärmdump kan man t ex göra med programmet Skärmklippverktyget som ingår i Windows. Som vanligt strular det men fick ändå en bild (hoppas jag) som jag skickat och det är den vänstra bilden längst ned som varningen står. Den högra bilden skulle inte följa med men gjorde det ändå
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-20
1. Tycker det är lite konstigt att Malwarebytes lägger en loggfil i en av Chromes mappar.   3. Ja, på något sätt verkar Chrome använda sig av den olämpliga sidan dts.search-results.com.   2. Vilket program skickar ut varningen? Bifoga gärna en skärmdump som visar varningen. En skärmdump kan man t ex göra med programmet Skärmklippverktyget som ingår i Windows.
Läs tråden ›

Backup av Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-20
Ett förtydligande av gårdagens fråga. Det finns på flera ställen i Thunderbird funktioner för export under:   - Händelser och uppgifter / Exportera   - Verktyg / Import/export-verktyg / Exportera alla mappar   och frågan är vad man skall använda för att skapa en reservkopia som går att använda dels för att t ex ladda alla mail till Thunderbird i en annan dator eller att ladda tillbaks enstaka mail till Thunderbird i samma dator.
Läs tråden ›

Crysis - 10 år och fortfarande krävande

Datorspel Inlägget postat: 2017-nov-20
Just jäklar, det där liret var sannerligen krävande. Fast jag har starkare minnen av FarCry faktiskt, tyckte nog att det var roligare. 1:an dårå.   Om man vill showcase:a en spelmotors grymma grafikrendering, varför göra det i en YouTube-video som har en max-upplösning på 720p??    BTW, Unreal Engine 4:
Läs tråden ›

Diskutrymme för operativsystem

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-20
Mitt intryck av era svar är att inte är någon större skillnad mellan Windows 8.1 och 10 i det avseendet. Om jag, som i 8.1, delar SSD-disken i två lika stora partitioner borde jag ha både hängslen och livrem. Jag har idag vissa begränsningar t ex när jag sorterar stora tabeller i Word, men jag har aldrig lyckats ta reda på om begränsningen är inbyggd i Word eller om det kan ha att göra med att Word försöker allokera temporärt utrymme på C-disken.
Läs tråden ›

Furniturebox - inte att lita på!

På konsumentens sida Inlägget postat: 2017-nov-20
Seriöst eller?Hej!Tack för ert mail.Vi har nu kontrollerat ert ärende och tyvärr har ert tillgodo blivit felaktigt bortplockat.Detta är nu korrigerat och finns tillgängligt på ert kundkonto.Självklart beklagar vi det inträffade.Först menar man "minst tre år". Sedan att policyn är ett år.Efter påpekande så är, efter två veckor, pengarna åter tillbaks.Ska banne mig leta nåt att köpa för just den summan...
Läs tråden ›

Diskutrymme för operativsystem

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-19
Jag har som Cecilia, men har då också One Drive på C och som innehåller 27 GB
Läs tråden ›

Saknar behörighet

Windows 7 Inlägget postat: 2017-nov-19
Det är möjligt att Malwarebytes Clean Uninstall Tool avinstallerar ditt Malwarebytes åt dig. När man annars inte kan avinstallera ett program i kontrollpanelens Program & funktioner, vilket har hänt mig i Windows 10, kan Windows Felsöknings- och fixverktyg hjälpa en: https://support.micr...lled-or-removed Jag körde verktyget online från Firefox och efter att verktyget visat mig de program jag hade i Program och funktioner fick jag markera det program jag inte kunde avinstallera och efter några minuter, då jag kunde se att verktyget arbetade, så avinstallerades det program jag ville bli...
Läs tråden ›

Formatera om extern hårddisk

Hårddiskar & Lagringsmedia Inlägget postat: 2017-nov-19
Om jag förstår det rätt så vill du göra om dina två partitioner till en som täcker hela disken. I Diskhanteraren borde du kunna ta bort partition nummer 2 (den högra) och sen utöka partition 1 med det då tomma utrymmet. Vill du tömma partition 1 på innehåll kan du formatera den i Diskhanteraren också.
Läs tråden ›

Diskutrymme för operativsystem

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-19
Min C: är på 96 GB och har 62 GB ledigt efter ungefär 1,5 år. Då har jag varit noga med att flytta över även mappar som Skrivbord, Hämtade filer och Mina dokument till den andra partitionen (U: User data) och jag har inte så många stora program installerade.
Läs tråden ›

Hur tidigt eller sent brukar du köpa julklappar?

Öppet forum! Ordet är fritt ... Inlägget postat: 2017-nov-19
Förra året bjöd jag mina nära och kära (4 st) på Göteborgsoperans eftermiddags föreställning av Carmen ca 10 dagar före julafton. Sedan gick vi hem och åt lite hemma hos mig. Julafton bortrest, "semester " ! Men när jag var yngre var det Chamonix över jul och nyår. Med kompisar. Inga julklappar oss emellan ! Nej, men ni gjorde något annat roligt istället. Faktum är att något år var årets julklapp just en upplevelse. 2008 var årets julklapp just en upplevelse. 
Läs tråden ›

Firefox 57

Webbläsare Inlägget postat: 2017-nov-19
Visst, bra att den funktionen finns, men det är ju inställt i inställningar att flikarna ska ligga kvar om man avslutar FF, vilket dom inte gör, ska inte behöva tvinga igång sådana flikar igen, dom ska komma ändå.   Men nu kör jag med 56 ändå utan automatisk uppdatering tillsvidare, så får vi se vad som händer.
Läs tråden ›

CD-rom & W10

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-19
Nu...............efter lång tid och en del googlande så fick jag faktiskt rätt på problemet och det var ganska enkelt när det väl kom till kritan, därför vill jag gärna dela med mig av erfarenheten. Följ denna länk och gör precis som det står. Kopiera strängen och gå in i comandopromten och klistra in den, tryck enter. Starta därefter om datorn så vips är dvd:n återfunnen Trolleri För mig gick det galant i alla fall. OBS: Man måste öppna comandopromten som administratör   https://answers.micr...3091f678?auth=1
Läs tråden ›

Firefox 57

Webbläsare Inlägget postat: 2017-nov-19
När jag återkommer till Firefox och vill att hemsidan ska öppnas med de flikar jag hade uppe när jag lämnade den så klickar jag på Återställ föregående session, vilket man kommer åt via menyn, dvs hamburgerikonen   Jag har iofs också engelskt Firefox men det tror jag inte har någon betydelse.  
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-19
1. Tycker det är lite konstigt att Malwarebytes lägger en loggfil i en av Chromes mappar.   3. Ja, på något sätt verkar Chrome använda sig av den olämpliga sidan dts.search-results.com.   2. Vilket program skickar ut varningen? Bifoga gärna en skärmdump som visar varningen. En skärmdump kan man t ex göra med programmet Skärmklippverktyget som ingår i Windows.
Läs tråden ›

Saknar behörighet

Windows 7 Inlägget postat: 2017-nov-19
Fattar inte varför det skall  finnas behörighet som är inaktiverad. För att datorn inte ska vara så lätt att infektera med virus och andra skadliga program. Sånt var verkligen ett stort problem med Windows XP.
Läs tråden ›

Firefox 57

Webbläsare Inlägget postat: 2017-nov-19
Åter till ver 56, får låta bli att uppdatera ett tag till detta kan åtgärdas, går inte att få ordning på quantum, har testat att ominstallera, men hjälper inte, gör mig inget om flikarna ligger uppe, men funktionen att "öppna senaste flikarna måste fungera, annars är vitsen bort helt med detta.
Läs tråden ›

Office kraschar med Google Drive

Internet – övrigt Inlägget postat: 2017-nov-19
Blev ingen skillnad. Det märkliga är att det går att kopiera filen från min lokala mapp och klistra in, redigera och kopiera tillbaka i den lokala mappen och så blir det synkroniserat, men att spara eller spara som, är fn, lögn i h.-vete med laptopen., Däremot funkar den stationära. Morr
Läs tråden ›

Kan man tvinga en webbläsare att läsa in en sida

Webbeditorer och publiceringsverktyg Inlägget postat: 2017-nov-19
Löste sig genom ett tillägg i wordpress, Autooptimize och sedan bocka i tre rutor, en för CSS, en för HTML och en för JS
Läs tråden ›

PUP.Optional. ASK

Virus, skadliga program & botemedel Inlägget postat: 2017-nov-19
Det där ser ut att vara en loggfil från Malwarebytes. Kommer den verkligen från mappen C:\\USERS\\GORANO\\APPDATA\\LOCAL\\GOOGLE\\CHROME\\USER DATA\\Default\\Web Data?   Men det verkar vara bäst att kolla datorn ordentligt eftersom Malwarebytes hittar en fil ofta fast den flyttar filen till sin karantän. Följ det som står i denna tråd: https://eforum.idg.s...ogram-i-datorn/ inlägg 1 1. Du undrar om loggfilen kommer från ovanstående mapp. Jag har kollat och kan inte finna någon annan. Vad gör dig tveksam ? 2.När jag ska ladda ned FRST får jag varningar som avråder från att spara den...
Läs tråden ›

Saknar behörighet

Windows 7 Inlägget postat: 2017-nov-19
Prova med Malwarebytes Clean Uninstall Tool.   https://support.malw...m/docs/DOC-1112
Läs tråden ›

Saknar behörighet

Windows 7 Inlägget postat: 2017-nov-19
Det var ett tag sen jag hade Windows 7 men jag kan inte minnas att jag hade något problem med att avinstallera något där. Vet inte om det berodde på att jag redan från början valde att logga in i mitt Windows 7 med ett lösenord. Hursomhelst  så läs vad som står i den här tråden: http://forum.pctidni...-administrator/
Läs tråden ›

Importera bokmärken till Opera?

Webbläsare Inlägget postat: 2017-nov-19
Hej igen Fick kopplat in disken nu och kikat lite närmare. Lyckades hitta import funktionen igen och fick importerat med bra resultat. Ska titta lite närmare på det hela när uppgraderingen är klar (fick ett meddelande om att det behövdes en uppgradering till Ubuntu 17.04).
Läs tråden ›

Tillägg Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-19
Att med Import/Export-verktyg under Verktyg kopiera en lagringsmapp i taget från Windows Live Mail till Thunderbird visar sig fungerar bra. Det enda som tog mig en stund att inse var att en del av lagringsmapparna ligger direkt under Storage Folders, andra under Imported mapp/ Lagringsmappar.
Läs tråden ›

System-fil-fel på CNBJ2530.DPB

Windows 8 & 8.1 Inlägget postat: 2017-nov-19
Ja, så kan det vara - och felet som jag fick måste rimligtvis ha uppträtt på fler ställen. Vi får se om det håller i sig s.a.s....   Att IE är under avveckling accentueras kanske av det faktum att namnet på web-läsaren inte längre förekommer i övre fönsterramen. I övrigt verkar den sig lik...
Läs tråden ›

Aktivitetshanteraren

Windows 10 Inlägget postat: 2017-nov-19
I denna får man reda på väldigt mycket. Det svåra är att begripa vad allt betyder och hur man ska göra när något uppstår som jag tycker verkar konstigt. Jag kollar på Processer och ser hur många procent av olika minne CPU Disk etc som används. Disk visar rätt ofta uppemot 100 % men ingen av angivna processer ser ut att använda mer än delar av procent. De allra flesta ingenting. Kan någon säga mig vad som är fel för knappast ska den gå upp i 100 % och inramas med rött.   För att få en mer detaljerad bild av vad som händer i datorn kan man kolla med Resursövervakaren och den kan man...
Läs tråden ›

System-fil-fel på CNBJ2530.DPB

Windows 8 & 8.1 Inlägget postat: 2017-nov-19
KB4038792 är ju september-uppdateringen och den har nu ersatts av oktober- och november-uppdateringarna så om det nu fungerar beror det antagligen på att något har fixats i de uppdateringarna.
Läs tråden ›

System-fil-fel på CNBJ2530.DPB

Windows 8 & 8.1 Inlägget postat: 2017-nov-19
Låt mig återuppta detta ärende för att berätta vad som hände sedan.   Igår, den 18 november, gick plötsligen min Internet Explorer 11 igång igen, efter att ha varit obrukbar sedan början av oktober!   Windows-uppdateringen KB4038792 fick ju skulden då för att ha orsakat att IE11 slutat fungera.   Den första frågan som gör sig gällande är: Finns nämnda uppdatering kvar? Sökning i Kontrollpanelen kan inte hitta den!   Hur hänger detta ihop? Jag har inte gjort något medvetet alls i den saken...
Läs tråden ›

Blockerade bilder

Bildredigering Inlägget postat: 2017-nov-19
Varför svarar du inte på Cecilias frågor?
Läs tråden ›

Tillägg Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-19
Spara filen. Sedan i Thunderbird, under Tillägg, klicka på kugghjulet, välj "Installera tillägg från fil..." Tack! Det hade nog tagit sin tid om jag skulle listat ut det själv.
Läs tråden ›

Blockerade bilder

Bildredigering Inlägget postat: 2017-nov-19
Tack så mycket för alla tips nu har jag mycket att jobba med.
Läs tråden ›

Tillägg Thunderbird

Epostprogram Inlägget postat: 2017-nov-19
Spara filen. Sedan i Thunderbird, under Tillägg, klicka på kugghjulet, välj "Installera tillägg från fil..."
Läs tråden ›

Irriterande mus

Hårdvara – övrigt Inlägget postat: 2017-nov-19
Det låter mycket troligt att musen är utsliten och som nämnts tidigare i tråden kan det även ha fastnat damm, smuts och skräp i den. 
Läs tråden ›
Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
Beställ brevet här
PC för Alla-nätverket