Hoppa till innehåll

Just nu i M3-Nätverket

Mest gillat innehåll


#1083900 Inga översättningar per PM och annan info

Postad av mbgtmari 9 mars 2010 klockan 21:02

Välkommen till Språkfrågor!
1. Det är här du ska ställa din fråga, inte i ett personligt meddelande. Mina, mbgtmaris, översättningar till latin sker öppet, dvs. i forumet, så 1) latinkunniga kan granska dem och 2) fler än frågeställaren kan dra nytta av dem. Om det du vill ha översatt skulle innehålla ett namn, som du vill hemlighålla för offentligheten, kan vi givetvis ta just det namnet och dess eventuella latinska böjning per PM, men resten av översättningen gör jag här.

 

2. Egen tråd Skapa ett eget ämne (en egen tråd) för din fråga och lägg inte in den i en annan frågeställares tråd! På så sätt undviks rörighet i en alltför lång tråd.

 

3. Namn på tråden Ett eget kort namn, t.ex. Min bror på latin, är bättre än det oprecisa Översättning till latin, som alltför många trådar heter. Om du senare vill söka efter svaret igen blir det också lättare att söka på rubrik.

4Svar i den tomma rutan är bäst Svara INTE genom att klicka på Svara-knappen utan skriv ditt svar i den tomma rutan som dyker upp under mitt inlägg (med ditt användarnamn och din eventuella avatar)! På så sätt blir det inget citat av mitt inlägg ovanför din kommentar. Trycker man på Svara-knappen upprepas mitt (ofta utförliga) inlägg, vilket är totalt onödigt, eftersom det ju står precis ovanför. Ta, i detta sammanhang, inte illa upp om mitt svar är övertydligt! Ett övertydligt svar beror på att jag inte vet hur slängd du är i grammatik och då ibland förklarar det som för mig själv, och kanske också för dig, är självklarheter.

5. Delforumet Språkfrågor är förstås inte bara till för latin. Frågor om svenska och datorspråket engelska besvaras också och naturligtvis av fler än mig. Hebreiska verkar ingen på eforum kunna. Däremot finns det säkert många flerspråkiga eforumanvändare så andra språkfrågor kan troligtvis också få svar.  Tillhör du de givmilda personligheter som är beredda att belöna ett bra svar med ett poäng genom att klicka på "Gilla detta" ökar också chanserna för att folk ska orka besvara dina frågor.

 

Edit  Ny instruktion efter forumuppdateringen 2013 om knappen Svara och den nya "tomma rutan".
#1082649 Till dig med virus eller andra skadliga program i datorn

Postad av Cecilia 2 mars 2010 klockan 11:26

För att du ska få så bra hjälp som möjligt så är det bra om nedanstående information finns i ditt inlägg.

Beskriv noga vad du har för problem med datorn, varför du tror eller vet att det finns skadliga program i datorn.

Om något antivirus- eller antispionprogram har hittat något skadligt så klistra in en logg där det framgår vad som har hittats och vilka filer och mappar som är inblandade.

Klistra in loggen/resultatet från programmet FRST:

 

Ladda ner Farbar Recovery Scan Tool (FRST) och spara på skrivbordet.
För 64-bitars Windows: http://download.blee...rbar/FRST64.exe
För 32-bitars Windows: http://download.blee...farbar/FRST.exe

Starta FRST.
Klicka på Scan-knappen.

När det är klart kommer det att ha skapats två loggar FRST.txt och Addition.txt på skrivbordet.
Om du använder en annan webbläsare än Internet Explorer 11, klistra in innehållet i FRST.txt direkt i ditt svar och bifoga Addition.txt.
Om du använder Internet Explorer 11, får du bifoga båda loggarna till ditt svar.
Klicka på Använd fullständig editor för att se hur du bifogar filer.

FRST är ett program som listar processer som kör, program och tjänster som startas automatiskt samt filer i sådana mappar som är vanliga att skadliga program och som är nya eller ändrade under senaste månaden. FRSTär ett mycket vanligt program bland oss som hjälper till att rensa datorer. Resultatet ger oss en grundläggande kunskap om vad som händer och har hänt nyligen i datorn, och från det kan vi dra slutsatser om vad som är nästa lämpliga steg i rensningen av datorn.

Obs! När du klistrar in en logg eller ett resultat i ditt inlägg använd inga knappar eller taggar utan kopiera det i programmet (oftast Anteckningar) och klistra in det direkt i rutan du skriver i.

Edit: Lagt till fler länkar till DDS
Edit 2: Ny version av DDS fungerar lite annorlunda

Edit 3: Bytt DDS till FRST
#1658570 Till Cecilia

Postad av Lödde 7 juli 2015 klockan 17:29

Jag vill bara uttrycka min uppskattning till er moderatorer som orkar fortsätta er verksamhet trots olika former av påhopp. Har följt programmet "Trolljägarna" i TV3 och jag tappar nästan hoppet om mänskligheten när jag ser vad människor kan ta sig till att skriva när dom hamnar vid ett tangentbord!

Skriv inget som du inte är beredd att stå för och säga öga mot öga, brukar jag tänka.

 

Så än en gång: HEJA MODERATORER!!!  /Hälsningar Claes
#1657157 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow22 juni 2015 klockan 14:17

Hej allihopa, det här är Snows dotter. Jag har tråkiga nyheter, natten mellan den 20:e och 21:e somnade Snow in så  nu har han fått ro.

Jag lovade pappa att jag skulle meddela er när så skedde samt tacka för allt stöd han har fått genom denna tråden, det betydde mycket för honom.

 

Var rädda om er

Mvh
#1651607 Långbänkar

Postad av Gäst på 20 mars 2015 klockan 21:04

Har den senaste tiden sett flera inlägg som aldrig verkar ta slut. Inlägg där frågeställaren i det oändliga frågar efter än det ena och än det andra i samma ämne men hela tiden kommer längre och längre från ämnet. 

 

Samtidigt som moderatorerna och andra gör sitt yttersta och svarar tålmodigt, men frågeställaren blir ändå inte nöjd utan frångår svaren och hoppar på en annan infallsvinkel på den ursprungliga frågan. Jag fattar inte hur man som moderator eller besökare kan ha tålamod att svara i ett ämne på flera sidor utan att mötas av minsta förståelse från frågeställaren. Man får hoppas att detta utmärkta forum inte blir en samlingspunkt för folk som vill skriva haranger sida upp och sida ner och dra ut på ett problem i det oändliga. 

 

Vi som inte är sådär hemma på datorer ska vara tacksamma för den hjälp vi får på detta forum och inte ta mer tid i anspråk än nödvändigt från de som kan svaren på våra frågor. Vad man kan se på svartfrekvensen så är det inte några minuter per dag som "de som kan" lägger ner på oss noviser, utan timmar. Då måste långbänksfrågeställare förstå att de måste hålla sig till ämnet och inte krångla till det jämt och ständigt. Läs svaren noga som ges, analysera svaren, följ dem, och ifrågasätt inte jämt alla svar som ges. 
#1647593 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow20 januari 2015 klockan 13:48

Hej allesammans.

Nu har jag avverkat min första strålbehandling och faktiskt den hjälpte! Ingen är gladare än jag, så nu tog jag inga morfintabletter kl.12:00 skönt att slippa dem så nu ska vi se om jag får igång funktionerna i magen också. Precis ätit en god grönsakspaj med kasslerbitar i som min fru överraskade mig med när jag kom hem. Jättegott, skönt att aptiten är tillbaka. Det enda jag känner just nu är en domnande känsla i höger lårben.  Nu kommer  Strålbehandlingen att höra av sig efter 4-5 veckor och har då inte smärtorna lindrats så kommer jag att erbjudas en ny behandling. Känns skönt att veta att det finns någon som bryr sig och tar hand om mig. Jodå, jag har skriftligt på det. :D

Nu ska jag bara se till att komma till Labbet på Lasarettet och lämna ett blodprov inför läkarbesöket på onkologen på måndag. Ev. skjutsar min dotter mig upp dit om det går att koordinera tiderna. Just nu tycker jag allt är toppen trots att det snöar. Tänk vad lite omsorg betyder för välbefinnandet.  :thumbsup:
#1672668 En dag på staden

Postad av Mikael6319 mars 2016 klockan 19:44

Hittade denna text när jag städade inkorgen. Källa okänd.

***

 

En dag på staden.

Kaffe, jag är sugen på kaffe kände jag en dag och begav mig till stans café. RÖK FRITT stod det på en skylt och jag blev dumt stående och funderade. ”Ehh – får man röka här? Servitrisen, som var trött på sitt arbete och på dumma frågor himlade med ögonen och snäste: ”Läs på skylten där borta.”

Villrådigt sjönk jag tillbaka i en skön stol och gick igenom svaren jag fått på den kontaktannons jag skickat in veckan innan. Svaren var från: ”En brun hårig kvinna”, ”en sjuk gymnast” samt en ”full vuxen kamrer”.

Bland breven fann jag en inbjudan från en god vän. Kom ut klädd! Vad menade hon med det, klart att jag klär på mig innan jag går ut.

Efter kaffet vandrade jag vankelmodigt iväg och fick fart på benen då jag såg en skylt utanför dörren med texten: ”Häst skjuts på torget idag 14.00.” Med hjärtat i halsgropen begav jag mig till torget, bara för att upptäcka att hästen såg ut att må riktigt bra för att vara dödsdömd, den hade till och med en liten vagn med glada barn i bakom sig.

Jag travade vidare till storköpet för att handla. Kul potatis, kalv lever skuren i tunna skivor och snabb mat slank ned i min korg.

På klädavdelningen stod det textat ”Helly Hansen super under ställ”. Jag tittade till en gång extra under stället och funderade på om det verkligen var bra reklam för butiken att låta folk kröka till där. Det visade sig att kläderna även var märkta med etiketten ”Hand tvättas separat” men en förklaring till varför man inte kunde tvätta båda händerna samtidigt gavs inte.

Ett par byxor salufördes med orden ”Sten tvättade Levis jeans”. Det var snällt av Sten, tänkte jag för mig själv och fortsatte vidare in i butiken, där det såldes ”Jesus sandaler” som såg förvånansvärt hela och rena ut för att vara tvåtusen år gamla.

Vid mejerihyllorna stod det stolt textat ”Vi har sprätt ägg”. ”Jaså, har ni gjort det?” tänkte jag konfunderat och lade ner en ”skum tomte”, en rak apparat, en paj form och en halv akustisk gitarr i varukorgen. Ovanför kylen stod det ”Här har vi folk öl och läsk”. Så varma de måste ha varit, människorna som blivit placerade i kyldisken.

På väg mot kassorna funderade jag på att köpa en fasad flagga men avstod eftersom jag inte visste varför folk var rädda för den. När jag skulle betala stod det skyltat ”Vi behöver femtio öringar”. Jag funderade på om butiken blandat ihop fiskdisken med kassan, men tröstades av att butiken enligt sin reklam i alla fall hade ”svensk talande personal med grund utbildning”.

När jag lyfte upp mina matkassar förvånades jag över att den ”lätt majonnäs” jag nyss köpt var precis lika tung som vanligt. På väg ut ur butiken fastnade jag framför anslagstavlan där det på några lappar stod: ”Sjö nära tomt till salu”, ”Behöver du extra knäck på lovet?”. ”Fel sökning av din telefon, billigt” samt ”Tom dunkar, 50 kr”. Jag undrade i mitt stilla sinne varför och vad Tom dunkar för någonting. En liten annons i ena hörnet fångade mitt intresse. ”Jag uppfyller alla sex önskningar”, sa en kvinna och log stort emot mig från papperet. Jag suckade och tänkte: ”När jag var liten var det minsann bara tre önskningar”. Fast det var kanske andra sorters sagor.

Utanför entrén stod ”Vi har öppet mellan dagarna” och strax bredvid en skylt med texten ”Håll platsen flyttad”. Eftersom jag tänkt ta bussen hem så stannade jag till, plockade fram busskortet och funderade över vilka medborgare som hela tiden envisas med att flytta tillbaka hållplatsen till det ursprungliga stället.

På bussen hem stod det ”Vi tar inte emot tusen lappar”. Jag funderade på detta och kom fram till att 999 samer alltså skulle gå att klämma in i fordonet, även om några skulle få trängas bakom något som presenterades som ”skum släckare”.

Jag betalade min biljett och läste texten ”Växel i retur skål”.- Skål på dig själv, sa jag till busschauffören och varnade honom för att dricka i tjänsten.

Väl hemma kände jag mig som en sur puppa därför att världen är så svår att förstå. Jag lade mig i soffan som en riktig lat mask.

 
#1655909 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow 1 juni 2015 klockan 18:52

Snurrig i huv´´et vill bara sova och sova. vet inte vad som hänt mig. Vaknar upp rent groggy! Tror det beror på medicinen. Gjort  stolpar till min fru så hon kan beställa sjuktransport till sig idag. Inte lätt när man själv inte är  van.

Toa-stol och duschstol samt trygghetslarm är installerat och de funkar. Hemskt när man är så groggy men det ska väl klarna så småningom. Väcktes kl. 18:00 och bara åt inte vanligt för mig inte. men det rättar väl till sig så småningom hoppas jag för det är hemskt att vara så förvirrad. Det ska väl bli normala gängor igen hoppas jag.

Kommer vi bara in i normala rytmer igen så ska det väl bli bättre hoppas jag.

Slutar nu för jag känner jag är fortfaranade lite groggy men jag kommer väl att bli bra med tiden hoppas jag Men humöret är det inget fel på! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Ha det bra allihopa och glöm inte att leva livet har en del mediciner jag kommer att få i morgon alla piller är inte uthämtade ännu! så än finns det hopp att det ska bli normala 

gängor.  Med detta säger jag Hej Då! :D
#1655118 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow17 maj 2015 klockan 08:45

Tack vare allt stöd jag får av er som läser min tråd så får jag kraft att stå ut med prövningarna jag har. Smärtan är olidlig ibland men jag hoppas ju på att jag ska få adekvat hjälp snart.

Det värsta är att fötterna svullnat upp till dubbel storlek vad gäller fothöjden. Än så länge kan jag få skorna på mig Har fått hjälp av en dietist också som dels rekvirerade energidrycker till mig. Klara energidrycker med svartvinbärs smak och hallon/svartvinbär är goda och slinker lätt ner så nu tar jag en flaska på fm. och en flaska på em. 300 kalorier finns det i var flaska det hjälper ju till så jag slipper tappa för mycket vikt. Sedan fick jag tips om Risifrutti också och ostkaka samt räkor och krabba så jag har börjat leva som en riktig gourmet numera.

Kalla rätter som potatissallad ( där gör min fru en jättegod potatissallad på gräddfil) med kokt skinka eller kassler salta kex med Brie ost så allt som jag tycker är gott får/ska jag äta numera. Så jag måste säga att Urologen i Malmö har verkligen ställt upp med alla resurser de har, Läkare, sjuksköterskor samt dietist har hjälpt mig till ett drägligare liv.

Att jag sedan sitter och sover i en stol kan ju inte de hjälpa men det beror på att tabletterna

 inte tar bort smärtan i höger ben. Men jag hoppas mycket på hemsjukvården  att de ska kunna hjälpa mig med adekvat smärtlindring. Det värsta är att jag knappt kan stödja på höger ben så rullatorn är min stora hjälp. Svårt när jag ska duscha men vi får skaffa något att sitta på i duschen så går det också. Har man bara en positiv syn på livet så klarar men det mesta! :thumbsup:

Smärtan ser jag som en prövning som jag ska klara av för vad är livet egentligen? Jo, en massa prövningar som man måste gå igenom hela tiden. Var människa har sina prövningar och man får inte fler än vad man klarar av. Så dessa prövningar jag fått nu på sista tiden de ska jag klara av de också! :thumbsup:

Till alla läsare säger jag bara ta väl hand om er och glöm inte att livet är en prövning! :D
#1653590 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow15 april 2015 klockan 21:41

Det ser ut som om jag äntligen har fått ett medel som hjälper mot smärtproblemen i vänster ben. Jag tar ju 5mg Oxycontin och 5 mg oxynorm samt 1g panodil Kl.08:00 och kl:20:00  5mg oxynorm +1g Panodil kl.12:00

samt kl.16:00 Samtidigt lägger jag till 1 Ibumetin tablett 400mg kl.16:00 och Kl.20:00. Detta har gjort att smärtan nästan är borta. Inte värre än att jag står ut med den.

Så du Cecilia ska ha ett stort tack för tipset. Inte nog med att du är fenomenal

på datorer du är bra på sjukvård också tydligen. Apotekaren var lite tveksam till att expediera det då jag tar Trombyl 75mg men jag har ju inga blödningar och nu när de börjat ge mig blodtransfusioner för att förbättra mitt blodvärde så kan det ju knappast bli bättre. Kanske det kan bli lite bättre  livskvalite  på slutet för mig vilket jag hoppas. För det är inte roligt att ligga och vrida sig i plågor när det tydligen finns bot för det.

Men jag räknade igenom min medicinlista idag.20 stycken piller+ 10 droppar i ett glas vatten samt Travatan som jag ska droppa i vänster öga för starr. Börjar bli lite i mastigaste laget nu. Men så länge jag orkar göra frukosten till oss och en del annat också så ska det nog gå detta med.

Jag vet ju inte hur lång tid jag har kvar, det kan gå fort det kan dra ut på tiden mellan 2 månader och 5 år sa läkaren när han lämnade beskedet att det var kört, Men 5 år tror jag inte på det verkar som en evighet. Jag har siktet inställt på att fira Jul 2015 med min familj längre sträcker inte sig mina planer. Inte värt att planera för långt man blir bara besviken.

Nu får ni alla som läser detta ha det så bra och ta väl hand om er och era anhöriga. Själv tänker jag göra detsamma. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

 
#1653269 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow10 april 2015 klockan 12:03

Torsdagen 9/4 var inbokat läkarbesök. Sjukresetaxin kom 12:00 så vi var framme till SUS Malmö 13:00. Anmälde mig och blev visad dit jag skulle.De håller på att renovera Lasarettet så Urologens mottagning var flyttad till Handkirurgens lokaler. Trots att jag var 1 timme för tidig blev jag inkallad till min doktor nästan meddetsamma. Det första han sa var att mitt blodvärde var inte bra det låg på 85. Borde legat på 117. En frisk 30-åring brukar ha ett värde på 130. Så det var ju dystra nyheter. Alltnog han ordnade med remisser och en plats på hemma Lasarettet. Så vi fick gå ca 200m till Lab. SUS Malmö och ta blodprover 4 rör. Men hon var proffs det gick hur galant som helst trots att jag är svårstucken och i och ned lågt blodvärde så krymper ju venerna.

Sedan hemtransport till Lasarettet istället för bostaden Så vi uppsökte avd.1. Jodå jag var väntad fick en säng och min fru som varit med som ledsagare fick ta bussen hem och hämta mina medicin för de hade inte de tabletterna på avdelningen. Sedan kom det en narkossköterska och satte en kanyl till blodgivningen  jag fick en enhet blod ca. 3,5 till 4 dl. som var klart till 22:00. Inga problem denna gången enda reaktionen var att jag piggnade till. Fick en sömntablett sedan sov jag så gott hela natten. Det var länge sedan jag sovit så gott.. Vi var 2 gamlingar som låg på salen en Malmöbo som blivit opererad för ljumskbråck och han var så tacksam att han fått komma dit och bli opererad för annars hade han fått vänta till Maj månad på plats för operation i Malmö. Vi fick sova länge. Klockan 08:00 kom de och tog tempen och blodtrycket samt pulsen sedan var det dags för nästa enhet blod som rann in på 1 timme. Det tyckte de inte om för det hade gått för snabbt. Fick vänta i 2 timmar sedan var det dags för prov av blodvärdet som sköterskan tog i fingrarna skulle ha 2 prover. Då hade värdet stigit till 103. Men min läkare var inte nöjd med fingerprovet utan ville ha ett prov tagit med en nål i en ven i armen. Sköterskan försökte flera gånger men venerna sprack så det gick inte. Det blev hemfärd istället med en remiss för nytt blodprov 20/4  min fru kom upp och hämtade mig sedan tog vi bussen hem. Har nu ätit gott inte klokt vilken aptit jag har fått. Och jag är så tacksam att min urologläkare har tagit kontroll över mig nu och är noga med blodvärde och allt annat som uppstår. Han talade om att undersöka om det fanns hemsjuksköterskor som kunde komma hem till mig i bostaden och ge mig blod där annars blir det inläggning ett dygn igen. antingen i Malmö eller här hemma. Skönt att ha fått reda på varför jag varit så trött och hängig. Ska bli skönt nu om det håller i sig ett tag och det bästa är att värken i höger ben har minskat i natt inga besvär alls. Så kanske det berodde på blodbristen det får tiden utvisa. NU spirar optimismen igen och jag ser fram emot våren med tillförsikt. Ha det så bra alla läsare och tag vara på vårvärmen. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
#1652518 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow 1 april 2015 klockan 10:29

Börjat få problem med höger ben. Två nätter å rad nu har jag inte kunnat somna förrän fram på småtimmarna. Försökt med 5mg snabbverkande morfin men det hjälper inte. I natt fick jag väcka min fru kl.02:00 så hon smorde in benet med Aloe Vera kräm det hjälper faktiskt. Det tog väl bortåt 30 minuter sedan var smärtorna borta och jag slocknade. Det sitter inte i skelettet utan det känns mer i musklerna men jag får ta upp det med urologläkaren jag ska träffa efter påskhelgen.
Hemskt det här för jag vet ju inte vad cancern gör bara att den är verksam i kroppen och ställer till med alla möjliga problem utan att jag kan göra ett dugg åt det. Det kan ju vara i blodomloppet också eftersom cancern sprider sig med hjälp av blodomloppet. Det vanliga är lymfsystemet det är därför de opererar bort lymfkörtlarna också när de tar bort det cancerangripna organet.
Men i mitt fall har cancern rotat sig i urinblåsans muskulära vägg och där sitter den och sprider ut sitt gift genom blodet. Efter vad onkologläkaren påstod så är det bara i bäckenet det har etablerat sig, än så länge är väl bäst att tillägga.
Det är väl att man inte vet vad man ska genomgå för prövningar innan jordelivet är slut för hur skulle man annars klara av det?
Men jag är tacksam för strålbehandlingen jag fått två gånger nu, den har gjort att jag kunnat börja hjälpa till med att göra frukost åt oss och klara av lite andra lättare sysslor. Man får vara tacksam för det lilla för det går bara åt ett håll numera och det är det inget att göra åt. Det enda jag önskar är att det går fort när det är dags att ta farväl så man slipper ligga och plågas.
Sedan har man ju alla glädjeämnena som livar upp också och dem tar jag vara på. Friheten att själv kunna välja vad jag ska fylla dagen med är fortfarande min och där väljer jag det som roar mig men tar ändå  hänsyn till övriga i familjen. Får väl se hur det blir efter Urologbesöket blir kanske ny operation för det har de förberett mig på att de kan komma att få gå in och rensa upp i blåsan om cancern blommar upp igen.
Men den tiden den sorgen!
Nu ska vi fira Påsk och ha det bra så jag slutar med GLAD PÅSK till alla som läser det här inlägget#1650364 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow28 februari 2015 klockan 11:59

Tack för de värmande orden Flyfisherman. Visst har det varit både ups and downs  men jag har haft ett enormt stöd av min familj och av bgwm nu har jag tyvärr inte hört av honom sedan 12 feb. 2015 jag skulle så gärna vilja dela med mig av mailkonversationen vi haft men utan hans tillstånd så gör jag inte det. För den konversationen visar på en del av de svårigheterna vi kämpat mot.

Min fru är fantastisk hon har alltid tid för en kram och hennes dagliga omsorger är guld värda.

Vi firade guldbröllop i fjor men tyvärr så kom det en operation emellan så vi sköt upp firandet sedan har ju problemen bara droppat in ett efter ett så det blir nog inget av med detta firande jag hade planerat

Men trots att vi går och nöter på varandra dagligen så försöker vi alltid finna guldkornen i tillvaron.

För det anser jag att vi är värda. Varför ska man gräva ner sig i självömkan och göra sig till ett offer?

Finns ingen orsak utan det är bara att kämpa på och göra det bästa av de dagarna vi har kvar att leva tillsammans.

Jag får hålla med dig Flyfisherman att stödet från E-forum har varit enormt. Det tackar jag för utan alla Er som skrivit inlägg och gett gillande till mina inlägg  detta stöd värmer och ger mig kraft att stå ut med alla de prövningar jag fått genomgå.

Sedan gäller det att vara lite klurig också ( Aja lite skryt får ni tåla :D) jag har kommit på att om man lägger en kudde under vardera knäet så avlastas benen och lederna och jag sover bättre. Sömnen är A och O för den gör att jag hämtar kraft att stå ut med dagens prövningar.

Men det som är viktigast av allt är en positiv syn på tillvaron. :thumbsup:

Ha det så bra alla läsare.
#1647410 Flyfisherman - jag lägger av som moderator och medlem på Eforum

Postad av Flyfisherman17 januari 2015 klockan 13:09

Tack så mycket för alla värmande ord, det känns verkligen.

 

Efter att ha dels varit på begravning (av bästa kompisen som jag vuxit upp med)  och dels nyligen en annan kompis som precis dog samt andra tidigare, så överreagerade jag utan egentlig orsak och det var absolut inte min mening.

 

Jag får be så mycket om ursäkt!

Jag blir faktiskt rörd över Era inlägg; men så är jag ju i grund och botten en känslosam person.

Mvh :)
#1645642 Ett hjärtligt tack till alla som vet vad de talar om.

Postad av Gäst på 21 december 2014 klockan 20:14

Hej.

 

Så här några dagar före dopparedagen tycker jag att alla vi som inte kan så mycket och inte har tid att lägga tid på krångel med en dator ska skänka en tanke till de som aldrig ger upp. Jag tänker på Cecilia, mikael63, flyfisherman, mbgtmari, monshi, laso och allt vad ni heter. Hur fasiken orkar ni? Sover ni överhuvud taget? Det verkar inte finnas ett enda problem som någon har med sin dator som ni inte kan lösa. Ofta kommer det ett svar på en fråga en kort tid efter att frågan ställts. Och det verkar inte spela någon roll när frågan ställs.  

 

Hur många gånger har man inte fått ett problem under en helg eller en kväll då alla polare som kan lite eller de som kan något om datorer är borta och man sitter där med en krånglande dator. Men då syns ljuset på stjärnhimlen, det finns hjälp, och det är på detta forum. Jag är säker på att det finns otroligt många idag som verkligen helt och fullt uppskattar det ni gör och är tacksamma för det. 

 

Låt mig (säkert på mångas vägnar) önska er en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År. 

 

Tack. 
#1657170 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Flyfisherman22 juni 2015 klockan 16:35

Det var mycket sorgliga nyheter. Jag hoppas att han slapp alltför mycket plågor på slutet.

Han var en mycket fin och omtänksam människa med positiv livssyn och jag hoppas att vi tillsammans har bidragit något lite till stöd och uppmuntran för honom under hans sista tid.

 

Saknaden kommer att bli mycket stor på Eforum, inte bara i olika trådar, även i olika PM som vi med tiden skrivit till varandra.

 

Far väl på din sista resa, Snow.VitaStenar-R%C3%B6d-Ros-164023896.png
#1655780 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow29 maj 2015 klockan 18:04

Äntligen hemma! Dessutom har vi fått duschstol och säkerhetshandtag på toastolen.

Trygghetslarm är installerat och tider bokade för hjälp med att ta av och på stödstrumporna.

Men det bästa av allt att vi äntligen är återförenade min fru och jag, Hämtning av mediciner kommer vår dotter att ombesörja i a f nu till en början innan jag fått en El-rullstol, om jag nu blir beviljad någon vill säga.

Skönt att kunna ta tag i problemen och lösa dem med lite snabbare bredband än vad jag hade på Palliativvården. Wi-Fi är väl bra men alldeles för slött för mig. Jag vill att det ska gå undan men det var som att trampa i sirap! :D

Blev nästan chockad när jag fick väga mig och såg att jag gått upp 8 Kg i vikt under de 14 dagarna jag legat inlagd på Palliativ vård. Detta trodde jag knappt på! Men jag vägde 83Kg när jag lades in och väger nu 91,7  Kg.  Det märks på byxorna de sitter åt lite mer nu.

Undrens tid är tydligen inte förbi för detta behövde jag.

Alla ni läsare får ha det så bra för det tänker jag ha, tänker njuta av varenda minut och varje andetag jag drar. För finns det något underbarare än Livet?

Ha det bra :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
#1655528 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow25 maj 2015 klockan 10:29

En liten lägesrapport. Jag har fått bada SPA-bad idag igen med olja i vattnet  sedan fick jag taktil massage på fötterna och benen. Har fått det tidigare också men då var det ryggen och armarna/händerna. De pysslar om mig så det känns nästan som om jag redan är i himmelriket. :D

Smärtlindringen är i en klass för sig och det tackar jag för.

Samtidigt vill jag passa på att skicka en hälsning och ett stort tack till U.L. som tipsat mig om att allt detta finns genom våra döttrar. Utan dina tips hade jag inte haft det så bra som jag har det. Så STORT TACK U.L.

Min fru gör också framsteg på sitt håll så allt ser lite ljusare ut numera.

Nu ska det bara organiseras så att vi får hjälp att klara oss själva där hemma med hjälp av assistans. Samt att vi vill ha lite vårvärme och sol och slippa allt regnandet men man får inte alltid som man vill. Vädrets makter rår man inte på. Till alla som följer tråden vill jag bara säga tack för all uppmuntran ni ger mig. Ha det så bra ni kan för det försöker jag ha. :thumbsup:
#1655451 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow23 maj 2015 klockan 18:25

Tala om att bli bortskämd! Grillspett med potatisgratin samt glass med fruktsås till lunch och hallontårta till em-fikat. Samt nu ikväll

Sparrissoppa med en rostad brödskiva med Brieost på samt gurkskivor Ett stort vinglas med äpple/fläderblomscider några vindruvor samt 3 physalis.

Suverän smärtlindring får jag också detta är sjukvård av högsta klass! :thumbsup:

Tillgång till SPA-bad frisör som kommer hit och klipper mig på onsdag.

Jag har ju fått höra att cancervården är av hög kvalite i Skåne och nu börjar även jag få ta del av denna sjukvård, vilket känns skönt.

Den bästa nyheten fick jag i em. min fru ringde och meddelade att hon skulle överföras till hemlasarettet för ortopedisk eftervård. Så nu har jag fått besked att flytten gått bra. Blir lite lättare för vår dotter att besöka henne då hon kan gå upp till henne kvällstid. Allt ser lite ljusare ut nu vilket är en oerhörd lättnad för mig. Hon lät trött på rösten men humöret var uppåt. Och att hon är trött är ju inte så konstigt efter vad hon fått gå igenom.

Så det ser ut som att en återförening ligger inom en snar framtid.

Ni alla läsare får ha det så bra för det tänker jag ha. Sköt väl om er och njut av livet för det är kortare än man tror! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

 

 

 
#1650822 Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?

Postad av Snow 7 mars 2015 klockan 10:09

Hej.

Tack för din omtanke Flyfisherman, jo smärtorna är uthärdliga tack vare morfinet jag fått utskrivet men nu börjar sista strålbehandlingen verka så jag har börjat trappa ner på morfinet. Jag tänker inte göra som sist då slutade jag tvärt med morfinet och svettades något oerhört på natten så min fru undrade om jag varit uppe och duschat med kläderna på? Nu trappar jag ner och hoppas  att matlusten ska komma tillbaka för tyvärr så minskar den med morfinintaget ingenting smakar längre. Jag har börjat dricka välling på kvällarna bara för att jag ska få i mig lite näring. Vikten har minskat från 104Kg till 88Kg inte för det gör så mycket blir ju mindre belastning på mina leder men det är ju inte riktigt bra att gå ner för mycket. Detta har skett sedan 2014-12-10.

Jag har kontaktat kommunen nu också för att eventuellt få en rollator lite lättare att gå med än att gå med  kryckkäppar för jag har lätt för att bli yr och snurrig när jag reser mig.

Min familj betyder mycket för mig och stödet jag får från dem. DE är helt fantastiska till att ta hand om mig för det är de som får ta de tyngsta bördorna.

Och alla ni andra här på Eforum jag säger bara Tack för ert stöd det betyder mer för mig  än vad ni tror.

Jo jag kan hålla med om att man kommer varandra nära på ett forum som detta här är inget trams och flams utan alla ställer upp och hjälper varandra med vad de kan.

Sissel Kyrkjebö gillar jag just för hennes sång Hon har en fantastisk röst.

Ni får alla ha det så bra och glöm inte att njuta av livet för det är kortare än man tror men så länge det finns liv finns det hopp. :thumbsup:

 
Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
Beställ brevet här
PC för Alla-nätverket